Skip to content

Mušė ir žagino

MI informacija

Vidiškių sen. 44-erių moteris pareiškė, kad nuo 2016-01-20, 15.30 val., iki 2016-01-21, 9 val., buvo mušama bei žaginama jos 18-metė dukra.

Vilkai papjovė šunį

Praėjusio šeštadienio vakare triukšmas lauke kilo vienoje Kalviškės kaimo (Ignalinos sen.) sodyboje. Senyvo amžiaus šeimininkas negalėjo išeiti ir pažiūrėti, kas atsitiko. Ryte pasigesta kiemsargio šuns, kuris prie sodybos lakstė nepririštas. Prie pirties pastebėti vilkų pėdsakai ir link miško kažko tempimo sniegu žymės. Šeimininkai jomis sekė apie kilometrą, kol miške surado negyvą sodybos kiemsargį, kuris iš dalies buvo suėstas. Aplink buvo daug ištryptų vilkų pėdų. Kitą rytą jos vėl pastebėtos kaime prie sodybos. Pilkiai, matyt, neradę kito grobio, nes visi gyvuliai tvartuose, užpuolė savo gentainį, seną sargį.

Gaisras

Sausio 21 d., 22.17 val. pranešta apie gaisrą Mielagėnų sen. Mešonių kaime. Ten degė gyvenamasis namas. Ignalinos PGT ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis namas degė atvira liepsna, stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu išdegė namo vidus, ten buvę namų apyvokos daiktai. Išardyta dalis namo sienų.

Žvejojo draudžiamu būdu

Sausio 16 ir 19 d. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, apsilankę ant ežerų, sutiko žvejų, žvejojusių draudžiamu būdu –  masalui naudojant gyvas žuveles. Sausio 16 d. Ažvinčio ežere, G. B. ir E. D. neteisėtai žvejojo masalui naudodami gyvas žuveles. Už tokį poelgį pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal ATPK 87 str. 3d. bei paimti naudoti įrankiai (grąžtas ir devynios palaidynės).

Be leidimų

Ignalinos agentūra sausio 23 d. vykdė reidą, kurio metu pareigūnai patikrino žvejus, žvejojusius šešiolikoje ežerų: Dysnų, Dysnykščio, Mūno, Raibenio, Prūto, Ružo, Ilgių, Varnio, Ringės, Milašiaus, Milašaičio, Svirkų, Dumblio, Tverečiaus, Lukošiškės ir Balčio. Dauguma iš patikrintų 67 žvejų laikėsi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų. Tačiau 5 žvejai visgi nepasirūpino žvejybos leidimais ar neturėjo smaigų. Šiems piliečiams ATP surašytas pagal  87 str. 1d.

Pareigūnai  primena žvejams – buvusiems statutiniams pareigūnams, kad jiems skirta pareigūnų ir karių valstybinė pensija už tarnybą ir turimas tą patvirtinantis pensininko pažymėjimas, nesuteikia galimybės žvejoti be reikiamų leidimų ir įrankių. Jie taip pat primena, jog tęs organizuotus reidus, norėdami užtikrinti Mėgėjų žvejybos vandenyse taisyklių reikalavimų laikymąsi.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje