Skip to content

Ar natūrali kosmetika gali būti verta „Lietuvos metų gaminio“ vardo?

MI informacija

Jau beveik dvidešimtmetį Lietuvos pramonininkų konfederacija apdovanoja geriausius „Lietuvos metų gaminius“ – aukščiausia kokybe bei patikimumu pasižyminčius ir aplinkai draugiškus lietuviškus produktus bei paslaugas. Antrus metus aukso bei sidabro medaliais puošiasi farmacijos sektoriaus atstovai – natūrali, vaistinėje pagaminta kosmetika „Žiedė“. Nors vis daugiau žmonių teigiamai įvertina natūralios kilmės produktų reikšmę sveikatai, tačiau specialistai teigia, kad ne visi jie yra naudingi sveikatai. Kurioje svarstyklių pusėje yra „Žiedė“ produkcija ir ar iš tikrųjų natūralūs ingredientai gali puoselėti grožį, bet neturėti jokių neigiamų padarinių sveikatai?

Pataria rinktis atsakingai

Kosmetika iš ekologiškų žaliavų odos problemas sprendžia natūraliais produktais. „Grožio chirurgijos“ dermatologė Natalija Jasaitienė teigia, kad natūrali kosmetika gali būti naudinga, tačiau ją reikėtų rinktis atsakingai.

„Kai kurioje sintetinėje kosmetikoje gausu įvairių dirbtinių priedų, kurie produktams suteikia tam tikrą tekstūrą, spalvą, kvapą ar tiesiog pailgina jos vartojimo laiką. Tuo tarpu ekologiška kosmetika gaminama iš natūralių augalų ir produktų, tačiau ir ją rinktis reikėtų atsakingai, nes kai kuriems žmonėms natūralūs produktai gali sukelti įvairių alerginių reakcijų. Visgi natūralius produktus įvertinti nelengva, nes ne visuomet ekologiškos žaliavos gali būti tokiomis laikomos – labai svarbu kokiomis sąlygomis organinis komponentas buvo užaugintas“, – pasakojo N. Jasaitienė.

Natūralumas, tausojantis sveikatą ir grožį

Ilgametę patirtį turintys „Žiedė“ kūrėjai – farmacininkai – kruopščiai atrenka ingredientus ir jų derinius, naudojamus kosmetikos gamyboje, kosmetikos linija gaminama iš ekologiškų produktų, kurie auginami sertifikuotose ekologiškuose pasaulio ūkiuose. Taigi, „Gintarinės vaistinės“ vaistininkės Kristinos Vaičaitienės teigimu, „Žiedė“ gali natūraliomis priemonėmis puoselėti grožį ir sveikatą.

„Ilgai aiškinomės vartotojų poreikius ir nustatėme dažniausiai pasitaikančias odos problemas, kurias „Žiedė“ gali išspręsti natūraliomis priemonėmis, nekenkdama žmogaus organizmui. Svarbu ir tai, kad kadangi kosmetika gaminama vaistinėje, galime užtikrinti precizišką sterilumą ir tvarką“, – teigia K. Vaičaitienė.

Taigi toks požiūris ir dėmesys net menkiausioms detalėms padėjo sukurti kosmetiką, kuri ne tik natūraliai gali išspręsti įvairias odos problemas bei nepakenkti žmogaus organizmui, tačiau ir antrą kartą iš eilės pelnyti „Lietuvos metų gaminio“ vardą.

Poveikį sustiprins teisingas naudojimas

Šiemet aukso medaliu įvertintas „Žiedė“ kremas paakiams su šilku, o sidabro medaliu – natūralus kremas apsaugantis nuo vabzdžių. Dermatologė N. Jasaitienė giria kūrėjus,  praplėtusius produktų gamybos ratą ir natūralią kosmetiką susiejus su tokiomis praktiškomis priemonėmis kaip apsauga nuo vabzdžių ar, dar svarbiau, priežiūra itin jautriai paakių odai.

„Paakiai yra labai jautri, pažeidžiama ir nuolat įvairių faktorių veikiama vieta, ypač dėl nuolat moterų naudojamos kosmetikos. Paakių oda yra labai plona ir turi mažai riebalinių liaukų, todėl šią sritį reikėtų prižiūrėti atsargiai. Žmonėms, neturintiems rimtų odos problemų, paakių kremą patartina pradėti naudoti nuo 30 metų, du kartus per dieną – ryte ir vakare, netepti labai arti akies, kad ši nesudirgtų. Visgi svarbu atkreipti dėmesį, kad paprastas veido kremas taip pat gali turėti nemažai paakiams naudingų medžiagų, svarbu – nepadauginti“, – patarė N. Jasaitienė.

Kalbant apie kremus apsaugančius nuo vabzdžių, svarbu, kad jie turėtų ne tik apsauginę funkciją, tačiau būtų saugūs  ir žmogaus odai. Naudojant apsaugos priemones, oda neturėtų parausti, sukelti kontaktinių alerginio dermatito požymių. N. Jasaitienės teigimu, tokia priemonė, suderinta su ekologiškais ingredientais, yra puikus būdas ne tik apsisaugoti nuo vabzdžių, bet ir nepakenkti odai. Tai tik užtvirtina, kad natūrali kosmetika „Žiedė“ ne veltui pelnė „Lietuvos metų gaminio“ apdovanojimus.

P.S. „Žiedės“ gaminiai Ignalinoje parduodami „Gintarinėje vaistinėje“, įsikūrusioje Ignalinos poliklinikoje.

Daugiau: VEIDO PRAUSIKLIAI

1 komentaras

  1. Puiki kosmetika ir tikrai verta metų gaminio vardo!


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje