Skip to content

Su seniūnais diskutuota apie…

Vasario 25 d. savivaldybės administracijoje aptarti rajono seniūnijoms aktualūs klausimai: aplinkos ir atliekų tvarkymo, kelių fondo lėšų panaudojimo, kultūros specialistų darbo organizavimo, pasirengimo Ignalinos 150-mečio šventei ir kt. Susitikime dalyvavo savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas, seniūnai, Ignalinos aplinkos apsaugos agentūros, Kultūros ir sporto centro  atstovai,  kiti specialistai.

…Aplinkos apsaugą

Kaip sakė Ignalinos apsaugos agentūros vadovas Viktoras Ksenzovas, važinėdami po seniūnijas agentūros darbuotojai aptinka vietų, kur gyventojai veža šiukšles, nereikalingus buities daiktus. Agentūra šiais metais inicijavo visų seniūnijų patikrinimus ir siekia kartu su seniūnais apžiūrėti problemines vietas, aptarti šiukšlių tvarkymo ir išvežimo problemas, vandenvalos klausimus. Pastebėta, kad netinkamai dirba Taujūnų valymo įrenginiai, nes išvalytas vanduo viršija leistinas normas. Kalbėta ir apie leidimų išdavimą medžiams nupjauti. Tai turi būti daroma griežtai laikantis teisės aktuose nurodytų kriterijų. Kalbėta apie lapų ir sausų šakų deginimą atokiose vietose, netoli kapinių. V. Ksenzovo teigimu, tokias atliekas galima deginti su priežiūra, tik reikia išrinkti plastiką, dažytas lentas, guminius daiktus. Jei lapų krūva viršija 5 m³, tuomet dar reikia informuoti priešgaisrinę tarnybą. Seniūnai sakė, kad jiems ramybės neduoda daugelio metų palikimas – sandėliuose ar dirbtuvėse sukrautos traktorių, kombainų padangos. Diskutuota apie jų išvežimo galimybes. 

…Kultūros specialistų statusą

Savivaldybės vadovai su seniūnais aptarė laisvalaikio ir kultūros specialistų darbą. Nuo šiol jie tampa ne savivaldybės administracijos (tam tikros seniūnijos), o Ignalinos kultūros ir sporto centro darbuotojais, tačiau jų funkcijos nesikeičia. Šie specialistai ir toliau organizuos seniūnijos kultūrinį gyvenimą, bendradarbiaus su seniūnais, bendruomenėmis. Veiklai reikalinga materialinė bazė bus seniūnijose, specialistų kvalifikacijos kėlimu rūpinsis ir atlyginimus jiems mokės Ignalinos  kultūros ir sporto centras. Meras H. Šiaudinis  akcentavo, kad kai kurie seniūnijose dirbantys kultūros specialistai turėtų patobulinti savo veiklą ir dirbti atsakingiau. Šis pakeitimas atliktas mažinant savivaldybės darbuotojų skaičių, nes šiuo metu, kaip minėjo meras, visi savivaldybės administracijoje (seniūnijose) dirbantys specialistai, darbininkai yra priskiriami valstybės tarnautojams. Šie pokyčiai išspręs ir kai kuriuos kitus, tarkime, atlyginimo didinimo, klausimus. 

…Ignalinos 150-mečio renginius

Pasitarime kalbėta apie pasirengimą Ignalinos 150-mečio šventiniams renginiams. Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyresn. specialistė Rasa Juodagalvienė supažindino su preliminaria birželio 24–25 d. šventės programa. Pirmąją dieną planuojamas iškilmingas savivaldybės tarybos posėdis, naujos skulptūros Laisvės aikštėje atidengimas, didelė mugė, svečių ir miestų partnerių sveikinimai, vakare – rajono meno mėgėjų ir žinomų Lietuvos atlikėjų koncertas. Antrąją dieną bus pristatyta G. Černiaus sukurta „Linos ir Igno“ skulptūra prie Paplovinio ežero. Pirmą kartą ežere vyks teatralizuotas šventinis karnavalas, kuriame dalyvaus rajono įstaigos, organizacijos, bendruomenės. Vėliau šventė persikels į miesto vasaros estradą, kur vyks koncertas, mugė. Seniūnų prašyta prisidėti prie šventės ir dalyvauti akcijoje „Dovana Ignalinai“. Kiekviena seniūnija sukurs floristinį kilimą. Tai taps gražiu šventės akcentu.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje