Skip to content

Priminimas žvejams – išlikite drausmingi

MI informacija

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo kovo 1 d. mėgautis žvejyba, gaudant kiršlius ir sterkus – draudžiama. Šios žuvys – vienos vertingiausių mūsų vandenyse. Kiršlius žvejoti draudžiama nuo kovo 1 d. iki gegužės 15 d., sterkus – iki gegužės 20 d. Nepaisančių šio draudimo, laukia nemenkos baudos: nuo 115 eurų iki 289 eurų. Taip pat iš pažeidėjų bus konfiskuoti žvejybos įrankiai ir priemonės (valtys). Be to, pažeidėjai turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – už kiekvieną neteisėtai pagautą kiršlį ar sterką sumokėti po 158,5 Eur. O jei žuvys bus sugautos draustinyje ar rezervate, bauda bus dar didesnė. Tad išlikime drausmingi ir nepridarykime žalos gamtai.

Organizuoti mokymai Pūškų užkardoje

Vasario 22 ir 29 d. Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės Pūškų užkardoje aplinkosaugininkai kartu su užkardos vadu inicijavo ir pravedė mokymus, susijusius su aplinkosauginių kontrolės reikalavimų taikymu medžioklės ir žvejybos srityje. Mokymuose dalyvavo daugiau nei 30 pasieniečių, vykdančių valstybės sienos ruožo su Baltarusija apsaugą Visagino, Ignalinos bei Zarasų r. savivaldybių teritorijose.

Mokymų metu Utenos RAAD Ignalinos agentūros vedėjas Viktoras Ksenzovas ir Ignalinos agentūros vyr. specialistas Adas Čibiras supažindino pasieniečius su Mėgėjiškos žūklės įstatymo, Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių bei Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių nuostatomis ir paskutiniais jų pakeitimais, paaiškino šių teisės aktų taikymo ypatumus, pranešė apie pažeidėjams numatytas administracines sankcijas.

Pasieniečiai domėjosi aplinkosaugininkų patirtimi gyvosios gamtos apsaugos srityje, žvejybos ir medžioklės kontrolės aspektais. Susirūpinimą aplinkosaugininkams kelia pažeidimai, daromi naudojant draudžiamus tinklinius, ne mėgėjiškos žūklės įrankius (taip pat juos laikant ir gabenant), žvejojant draudžiamu laikotarpiu (žuvų neršto metu), gaudant mažesnes, nei taisyklėse nustatytų dydžių, žuvis. Aplinkosaugininkai tikisi iš pasieniečių pagalbos fiksuojant tokius pažeidimus. Agentūros vedėjas paminėjo, kad pasienio ruožo apsaugos darbuotojų patirtis ir pagalba būtų naudinga nustatant medžioklės reikalavimų pažeidimus.

Aplinkosaugininkai tikisi, kad tolimesnis glaudus bendradarbiavimas su pasieniečiais leis operatyviai užkirsti kelią šiurkštiems aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimams, daromiems pasienio ruožo ir valstybės sienos apsaugos zonoje esančiuose vidaus vandens telkiniuose ir medžioklės plotuose.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje