Skip to content

Atviras velykinis stalo teniso turnyras

MI informacija

Kartais tam, kad gera idėja taptų realybe, pakanka atsitiktinio bendraminčių susitikimo. Taip nutiko ir tuomet, kai teniso sporto entuziastas Pavelas Grigorčenkovas Ignalinos kultūros ir sporto centre susitiko čia dirbantį specialistą-metodininką Mantą Ilgūną. P. Grigorčenkovo mintis organizuoti atvirą velykinį stalo teniso turnyrą, padedant Mantui, tapo įdomiomis varžybomis.

Tad kovo 26 d. Ignalinos sporto ir pramogų centro sporto salėje, siekdami išsiaiškinti stipriausius stalo teniso žaidėjus, susirinko 12 varžovų iš Ignalinos, Visagino, Rokiškio, Švenčionėlių ir Kėdainių. Burtų tvarka organizatoriai varžybų dalyvius suskirstė į A ir B pogrupius. Po varžybų pogrupiuose, į ketvirtfinalį pateko po 4 dalyvius. Ketvirtfinalio kovos vyko susitinkant A pogrupio pirmosios vietos laimėtojui su B pogrupio ketvirtosios vietos nugalėtoju, A pogrupio antrosios vietos laimėtojui su B pogrupio trečiosios ir pan.

Tris valandas salėje vyko porų kovos, lydimos rakečių kaukšėjimo ir emocionalių dalyvių šūksnių. Pusfinalio dalyviais tapo rokiškėnas Vitalijus Kavaliauskas, Vladislovas Sarkanas iš Švenčionėlių, ignalinietis Pavelas Grigorčenkovas ir visaginietis Eduard Belezov. O finale susitiko, kaip mėgstama sakyti, patirtis ir jaunystė – vyresnio amžiaus bei ramaus žaidimo stiliaus atstovas Vladislovas Sarkanas ir gerokai jaunesnis bei emocijų kupinas Vitalijus Kavaliauskas. Kova buvo ištes atkakli, o priešininkai lygiaverčiai, tačiau laimėtojas, deja, gali būti tik vienas. Šįkart juo tapo V. Kavaliauskas (3:2), o V. Sarkanas iškovojo antrąją vietą. Trečiosios vietos laimėtoju tapo E. Belezov. Jie buvo apdovanoti medaliais ir atminimo stalulėlėmis. Ketvirtosios vietos laimėtojas P. Grigorčenkovas ir penktosios vietos laimėtojas kėdainiškis R. Grunskis apdovanoti atminimo medaliais.

Išsiskirstydami turnyro dalyviai džiaugėsi geromis varžybų salygomis ir inventoriumi, sakydami, kad jis atitiktų ir respublikinių varžybų standartus. O gal ir ši iniciatyva sporto entuziastų dėka bus įgyvendinta?

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje