Skip to content

Ir jūs, vaikai, taip darykit, kaip treneris daro…

MI informacija

Ignalinos gyventojų paklausinėjus, kas yra Eugenijus Rakitinas, dauguma atsakys, kad tai – plaukimo treneris, parengęs ne vieną mūsų kraštą garsinantį plaukiką. Tačiau savo auklėtiniams pasakodamas apie startinį varžybų jaudulį, treneris vadovaujasi ne teoriniais patarimais – pats iki šiol aktyviai dalyvaudamas varžybose, puikiai žino, koks tai jausmas.

E. Rakitinas – dar ir Ignalinos plaukimo klubo prezidentas, šiuo metu priklausantis C amžiaus grupei ir  nuolatinis atviro Lietuvos veteranų plaukimo čempionato dalyvis nuo pat A grupės(primename, kad A grupei priklauso plaukikai nuo 25 iki 29 metų, B grupei –  nuo 30 iki 34 metų, C grupei –  nuo 35 iki 39 metų ir taip toliau kas penkerius metus).  Norėdamas nuolat tobulėti ir kaupti plaukimopatirtį, šių metų vasario 20–21 d. jis dalyvavo Baltijos šalių VIII plaukimo varžybose ,,Amber cup 2016“, kurios tradiciškai vyko Rygoje. Pagerinęs ne vieną Lietuvos veteranų C amžiaus grupės rekordą ir iškovojęs aukso bei sidabro medalių pernai, ignalinietis ir šiemt grįžo ne tuščiomis: pagerino du rekordus, iškovojo 4 aukso medalius, o absoliučioje įskaitoje buvo antrasis.

Pasak Eugenijaus, dalyvaudamas įvairiose plaukimo varžybose jis ne tik siekia sau iškeltų asmeninių rezultatų, bet ir realiai išbando įvairias metodikas, pratimus,kuriuos vėliau galės rekomenduoti savo auklėtiniams. Be to, tai galimybė susitikti sau kitais plaukikais,kurie, būdami varžovai plaukimo takelyje, po varžybų tampa patirtimi besidalijančiais kolegomis.

E. Rakitinas kalbėjo apie tai, kad plaukimo varžybos populiarios pasaulyje, pritraukia gausų dalyvių būrį. Džiugu, kad plaukikų gretas papildo ir vis daugiau lietuvių. Pats treneris ne tik ieško potencialiai gabių auklėtinių, bet ir įtraukia vis naujų narių į Ignalinos plaukimo klubą. Malonu, kad sulaukiama geranoriško Ignalinos rajono savivaldybės požiūrio ir paramos – administracija sumokėjo varžybų Rygoje starto mokestį. Šiuo metu E. Rakitinas ruošiasi dalyvauti Europos plaukimo veteranų čempionate, kuris gegužės mėnesį vyks Londone. Norėtųsi palinkėti sėkmingo starto, gerų asmeninių rezultatų ir užsibrėžtų siekių įgyvendinimo.

 

Kairėje – Eugenijus Rakitinas, dešinėje – Olegas Ševčenka iš Švenčionėlių (2015 m. Ignalinos plaukimo maratono nugalėtojas).

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje