Skip to content

Visą mėnesį dundėjo rutuliai, klegėjo griūdami kėgliai

Dar prieš Velykas Sporto ir pramogų centre baigėsi jau tradiciniu tampantis boulingo turnyras, trukęs beveik mėnesį. Dalyvavo 10 komandų, kurių, artėjant turnyro finišui vis mažėjo, kol po pusfinalių liko keturios. Pusfinalius pralaimėjusios komandos „Legra“ ir „Žemėtvarka“ susitiko dėl trečios vietos, o laimėjusios „Harvis“ ir „Sprigtas“ kovėsi dėl Sporto ir pramogų centro taurės ir šių metų čempiono vardo.

Bronza – „Žemėtvarkai“

Šioje komandoje žaidė pažįstami veidai: Arvydas Bagdonas, Viktoras Vasiljevas, Stasys Luneckas, Gintaras Kapočius, Gintas Žilėnas, „Legros“ ekipoje – Valdas Pipikas, Rolandas Gečas, Marius Bernatavičius, Irina Žilėnienė, Jovita Ivanauskienė. Beje, šį aristokratiško žaidimo turnyrą pernai po pertraukos atgaivino būtent „Legra“. Šį įmonė eksploatuoja Galų durpyną. Jos vadovas V. Pipikas seniai „serga“ šiuo žaidimu, juo „uždegė“ ir savo darbuotojus. „Legra“ pernai savo lėšomis renovavo boulingo įrangą, nupirko batų, kitų priemonių (skyrė 4055 Eur). Kaip dažnai būna, mokytojai taip gerai išmokė žaisti kitus, kad mokiniams jau pralaimi. Jie pernai žaidė tik dėl trečios vietos, šiemet taip pat. Po atkaklios kovos vos 8 taškais (boulinge tai vienas ne pats sėkmingiausias metimas) pralaimėta žemėtvarkininkams – 1023:0131. Laimėtojai pergalę išplėšė priešpaskutiniu  metimu (1024:1023), o paskutiniu, jau nieko nelėmusiu metimu, pergalę įtvirtino.

Visus nubloškė „Sprigtas“

Finalas tarp „Harvio“ (Darius Mudėnas, Aira Mudėnienė, Linas Dabašinskas, Sigis Cicėnas, Renata Lecienė) ir pernai metų nugalėtojos – „Sprigto“ komandos (Audrius Taraškevičius, Sigitas Žilėnas, Žaneta Kurova, Sonetas Klevinskas) net nebuvo toks įtemptas, kaip dvikova dėl trečiosios vietos. „Sprigtas“ visas rungtynes žaidė beveik be „duobių“, taikliai rideno rutulius ir žaidimo pusiaukelėje beveik buvo aišku, kas laimės, nes rezultatas skyrėsi jau šimtu taškų. Sirpstančios pergalės „Sprigtas“ neišleido iš savo rankų ir laimėjo rezultatu 1168:1027.

Pakeliui į čempionus nugalėtojai galingais sprigtais dar nubloškė „Pilkus kelelius“ (1124:863) ir „Mėlynuosius ežerus“ (1067:690).

Turnyre įvairiose komandose rutulius šauniai rideno ir aštuonios moterys. Be minėtų komandų dėl taurės dar žaidė „Sugardas“, „Ignalinos policija“, „Nulis emocijų“ ir „01“.

Apdovanojimai

Pasibaigus turnyrui, centro vadovas Gintautas Guobys nugalėtojų kapitonui Sigitui Žilėnui įteikė gražuolę taurę, visiems prizininkams – Sporto ir pramogų centromedalius ir padėkos raštus.Turnyro rėmėjos „Legra“ – piniginius prizus. Apdovanoti vyrai ir moterys, daugiausia taškų surinkę asmeninėje įskaitoje. Tarp vyrų kamuolius taikliausiai laidė Audrius Taraškevičius – 343 („Sprigtas“), Linas Dabašinskas – 332 („Harvis“), Sigitas Žilėnas – 325 („Sprigtas“). Tarp moterų: Irina Žilėnienė – 308 („Legra“),  Aira Mudėnienė – 303 („Harvis“), Žaneta Kurova – 280 („Sprigtas“).

Žaiskite boulingą

Komandoje žaidžia 4 žaidėjai (dar yra vienas atsarginis). Kiekvienas žaidėjas rutulį meta po 20 kartų, vienas žaidimas trunka 1,5–2 valandas. Vienu metu žaidžia dvi komandos. Dėl taškų ginčytis nereikia, nes juos skaičiuoja kompiuteris, o lentelės visiems prieš akis kabančiuose monitoriuose.Žaidimas vyksta linksmai ir triukšmingai. Sėkmingas metimas, kai numušami visi dešimt kėglių, palydimas džiugiais komandos draugų šūksniais, o nesėkmingus metimus šmaikščiomis replikomis įvertina priešininkai. 

Kitais metais turnyrą vėl planuojama organizuoti. Tad norint ir „Sprigtui“ skelti sprigtą, treniruotis boulingo aikštelėje reikia pradėti jau dabar. Sporto ir pramogų centro boulingo salonas laukia jūsų.

Kainos (Eur)

Boulingas iki 17 val. darbo dienomis (vieno takelio nuoma) – 5,79, po 17 val. darbo dienomis ir savaitgaliais (vieno takelio nuoma) – 10,14, boulingo batelių nuoma – 0,29. Kadangi tai komandinis žaidimas, takelį nuomoja ne vienas, o 6–8 žaidėjai, tai kiekvienam šis malonumas ir puikus laiko praleidimas atsieis visai nebrangiai, vos po 1–2 eurus.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje