Skip to content

Gaudynės tarsi kriminaliniame veiksmo filme

MI informacija

Balandžio 8 d. VSAT Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai kelyje Didžiasalis–Navikai pamatė dideliu greičiu lekiantį automobilį „Renault Laguna“ lietuviškais registracijos numeriais. Pareigūnai nurodė vairuotojui sustoti, tačiau šis nepakluso, padidino greitį ir nuvažiavo link Didžiasalio.

Prasidėjo gaudynės. Privažiavęs Didžiasalį, vairuotojas bandė sukti į kairėje pusėje esantį keliuką, tačiau nesuvaldė transporto priemonės, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė šlaitą. Iš mašinos iššokęs vyras nubėgo į Didžiasalį. Pasieniečiai blokavo į miestelį vedančius kelius ir pradėjo paiešką. Netrukus vairuotojas buvo sulaikytas. Jis buvo įlipęs į vietinio gyventojo automobilį ir sėdėjo keleivio vietoje. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra Baltarusijos pilietis, teisėtai atvykęs į Lietuvą ir vairavęs išregistruotą automobilį. Tą dieną jam suėjo 30 metų.

„Renault Laguna“ bagažinėje rasta 3750 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. VSAT pareigūnams kilo įtarimų, kad baltarusis dar ir neblaivus. Buvo iškviesti policininkai, kurie vyrui nustatė 0,9 prom. girtumą.

Sulaikytas užsienietis skundėsi nugaros skausmu, atsiradusiu po padarytos avarijos. Buvo iškviesti medikai, kurie vyrą, lydimą pasieniečių, išvežė į Visagino ligoninę. Čia jam buvo suteikta medicininė pagalba, už kurią baltarusis susimokėjo. Guldyti į ligoninę jo neprireikė, todėl VSAT pareigūnai baltarusį įsodino į savo automobilį ir nuvežė į Ignalinos policiją. Atlikus visus formalumus, pasieniečiai pažeidėją atsivežė į Tverečiaus užkardą, kur penktadienio popietę tęsė jo apklausą.

Iš viso baltarusis šioje istorijoje užsidirbo tris administracines bylas. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, jam gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų ir automobilio konfiskavimas. Ši byla bus nagrinėjama Ignalinos rajono apylinkės teisme. Už VSAT pareigūno teisėto nurodymo nevykdymą baltarusiui dar gresia bauda nuo 87 iki 145 eurų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų. Savo ruožtu policijos pareigūnai jį baus už išregistruoto automobilio vairavimą bei už tai, kad prie vairo užsienietis sėdo neblaivus. Automobilis „Renault Laguna“ ir cigaretės saugomos Tverečiaus užkardoje.

Tai antras visiškai analogiškas Tverečiaus užkardos pasieniečių išaiškintas atvejis praėjusią savaitę. Trečiadienį jie Lazinkų kaimo ribose surengė pasalą, į kurią įkliuvo 35-erių Baltarusijos pilietis. Jis irgi vairavo išregistruotą automobilį „Renault Laguna“, kuriuo gabeno 3500 kontrabandinių baltarusiškų rūkalų. Užsienietis irgi buvo neblaivus, jam nustatytas 1,06 promilės girtumas. Be to, sprukdamas nuo pasieniečių jis iš automobilio išmetė rūkalų dėžes. Gaudynių metu užsienietis pradūrė padangas, pervažiavęs pasieniečių patiestą „ežį“. Sulaikomas baltarusis nepakluso, todėl buvo tramdomas jėga ir antrankiais. Apie šią istoriją rašėme penktadienio MI numeryje („Gaudynės Lazinkų kaimo laukuose“).

 

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje