Skip to content

Plaukikai, kaip jau įprasta, vėl aukštumoje

Balandžio 9–10 d. Ignalinos plaukikai dalyvavo tarptautinėse plaukimo varžybose Estijoje, Tartu mieste. Čia varžėsi daugiau nei 300 plaukikų iš 5 šalių: Estijos, Latvijos, Rusijos, Lenkijos ir Lietuvos. Ignaliniečiai iš šių varžybų parsivežė 6 medalius.

Puikiai Estijoje startavo Ignalinos kultūros ir sporto centro plaukikas Erikas Kapočius. Pagal varžybų nuostatus, plaukiant 200 m kompleksiniu plaukimu ir 200 m krūtine, Erikui teko kovoti su žymiai vyresniais ir labiau patyrusiais plaukikais suaugusiųjų amžiaus grupėje.

Tačiau mūsų jaunajam sportininkui tai nesudarė didelių kliūčių pasiekti aukštų rezultatų.

200 m kompleksiniu plaukimu Erikas nuplaukė per 2 min. 09,27 sek., net 2 sek. pagerino savo asmeninį rekordą ir iškovojo aukso medalį. Nedaug iki bronzos medalio IKSC auklėtiniui trūko plaukiant 200 m krūtine, tačiau rezultatas taip pat labai aukšto lygio (2 min. 22,97 sek.) – įvykdytas Lietuvos plaukimo sporto meistro normatyvas. Plaukdamas 100 m krūtine ir 100 m laisvuoju stiliumi savo amžiaus grupėje, Erikas iškovojo aukso ir sidabro medalius. Už pirmąsias vietas mūsų jaunasis plaukikas buvo apdovanotas ir piniginiais prizais, iš viso 80 Eur.

Iš šių varžybų ne tuščiomis grįžo ir mūsų merginos. Džiugu, kad neseniai į treniruočių procesą sugrįžusi pirmoji mūsų plaukimo meistrė Dovilė Mikoliūnaitė gana greitai pasiekė neblogą sportinę formą ir rungtyje 50 m krūtine laimėjo sidabro medalį. Dovilė treniruotėse sudaro rimtą konkurenciją kitai perspektyviai IKSC plaukikei Evitai Mudėnaitei. Evita, plaukdama 50 m krūtine, pralaimėjo labiau patyrusiai Dovilei tik 0,02 sek. ir iškovojo Ignalinai bronzą. Dovilei šiemet sukaks 20 metų, o Evitai – 15. Plaukiant dvigubai ilgesnę distanciją krūtine, geriau pasirodė jaunesnė mūsų plaukikė, kuri iškovojo trečiąją vietą, o Dovilė liko ketvirta.

 

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje