Skip to content

Padovanokite vaikystės džiaugsmą

MI informacija

Artėja gegužės mėnuo. Tai Šeimos mėnuo, kurio pirmas sekmadienis – Motinos diena, o gegužės 15-oji – Šeimos diena. Todėl nuolat prisimename tuos, kurie neturi šalia mamos ir tėčio. 2015 m. rajone laikinoji globa buvo nustatyta 10 vaikų. Pagrindinė tėvų globos netekimo priežastis – tėvai dėl girtavimo ar kitų priežasčių nesirūpina savo vaikais, netinkamai auklėja ar laikinai negali pasirūpinti vaikais.

2015 m. šeimose buvo globojamas 41 vaikas, tačiau net 44 mūsų rajono vaikai augo globos institucijose: 13 – Naujojo Daugėliškio vaikų globos namuose, 29 – Didžiasalio vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centre, 1 – Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose, 1 – Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose. Ne savo šeimoje pernai iš viso augo 85 vaikai. 

Tačiau per pirmus 2016 m. mėnesius tėvų globos neteko jau 10 vaikų, iš kurių devyni apgyvendinti globos institucijose.

Nors institucijose augantiems vaikams stengiamasi sudaryti tinkamas sąlygas, artimas šeimos aplinkai, tačiau niekas vaikui neatstos šeimos.Kiekvieno vaikosvajonė – turėti tėvus, jaukius namus, kuriuose netrūktų dėmesio, meilės, supratimo ir šilumos.

Kviečiame apsvarstyti galimybę priimti į savo šeimą naują šeimos narį, tapti vaiko globėjais, dovanoti patį didžiausią stebuklą – laimingą vaikystę. Kreipkitės į Vaiko teisių apsaugos skyrių, čia jums bus suteikta išsami informacija apie globos ar įvaikinimo galimybes. Būsimiems globėjams ir įtėviams planuojama organizuoti  mokymus, šiuo metu renkama grupė. Prašome Ignalinos rajono šeimas, norinčias globoti ar įvaikinti tėvų globos netekusius vaikus, kreiptis į rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrių (36 kabinetas, Laisvės a. 70, Ignalinos m.) iki  2016 m. gegužės 27 d.  

Dėl išsamesnės informacijos apie globos ar įvaikinimo procesą galima kreiptis telefonu (8 386) 52045, specialistai informuos apie reikiamus pateikti dokumentus ir nukreips į artimiausiu laiku vyksiančius mokymus. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje