Skip to content

Pagarba policijos pareigūnams

MI informacija

Lietuvos policijos šūkis – Ginti. Saugoti. Padėti. Kad tai nėra vien tušti žodžiai, patvirtino ir drąsus Ignalinos policininkų poelgis.

Balandžio 22 d., apie 4 val. nakties, rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjas Irmantas Staliauskas ir Viešosios policijos skyriaus Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio Patrulių būrio vyr. patrulis Antanas Dervinis, Ignalinoje važiuodami Geležinkelio gatve, atkreipė dėmesį į keistus dūmus. Vyrai užsuko į aikštelę šalia V. Trapiko individualios įmonės. Išlipę iš policijos automobilio, pajuto dar keistesnį dūmų kvapą, tarsi kažkas degintų šiukšles. Policininkų nuojauta neapgavo, dūmai veržėsi iš netoliese, Geležinkelio g., esančio medinio vieno aukšto daugiabučio namo, trečiojo buto pastogės. Patruliai puolė prie namo ir ėmė belstis į langus ir duris, tačiau buto šeimininką prižadinti pavyko labai sunkiai. Jaunuoliui atidarius duris, kartu su juo į kiemą pradėjo virsti dūmai. Užsimiegojęs buto šeimininkas, net nesuvokdamas kas vyksta, apsisuko ir mėgino grįžti atgal į savo uždūmintą būstą. Policijos pareigūnai puolė iš paskos ir greitai ištempė jį lauk. Pro vieno kambario durų apačią buvo matyti ugnies liežuviai. Suvokdami, jog name gyvena daugiau žmonių, jie skubiai žadino kitų butų gyventojus. Kol atvyko ugniagesiai gelbėtojai, tyrėjas I. Staliauskas neketino sėdėti rankų sudėjęs, jis kaimynų atneštu gesintuvu pats bandė slopinti ugnį.

Įvykis baigėsi laimingai. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai greitai užgesino gaisro židinį, kurį, kaip vėliau paaiškėjo, sukėlė butą besinuomojantis jaunuolis. Dabar sunku būtų prognozuoti, kas būtų buvę, jei patruliuojantys policijos pareigūnai būtų važiavę ne Geležinkelio, o kokia nors kita miesto gatve, jei jie nebūtų atidžiai stebėję aplinkos ir nebūtų laiku pastebėję gaisro. Sunku būtų nuspėti, kas būtų buvę, nes viename iš to medinio namo butų gyvena senyvi žmonės: moteris ir sunkiai sergantis jos vyras, kuriuos taip pat sunkiai sekėsi prižadinti iš miego.

Policininkai įvykio labai nesureikšmino, gelbėti žmones ir jų turtą jie laiko tiesiog pareiga. „Tokią akimirką apie nieką negalvoji, darai tai, kas atrodo teisingiausia“, – teigė tyrėjas I. Staliauskas. O mes džiaugiamės, jog šių pareigūnų dėka buvo išgelbėtas ne tik trijų šeimų gyvenamasis namas, jų užgyventas turtas, bet, kas svarbiausia – pavyko išvengti skaudžių aukų.

Dėkojame Antanui ir Irmantui!

Sunku tramdyti jaudulį, kai suvoki, kad tik laimingo atsitiktinumo dėka šiandien esi gyvas. Neseniai išgyvenome siaubo naktį. Artėjant rytui, šiek tiek po 3 val. nakties, mūsų trijų butų name kilo gaisras. Jį sukėlęs buto nuomininkas miegojo taip pat ramiai, kaip ir mes, kitų butų savininkai, o dūmai buvo užėmę jau du butus. Jei ne policijos pareigūnai, patruliavę mūsų gatve ir sureagavę į net lauke sklandantį kvapą, šiandien greičiausiai ne tik nebūtų mūsų namo ir visų mūsų gyventojų, bet gal ir didžiosios dalies Geležinkelio g. vienas šalia kito prisiglaudusių namukų. Iš visos širdies dėkojame policijos pareigūnams Antanui Derviniui ir Irmantui Staliauskui už išgelbėtas mūsų gyvybes. Sėkmės Jums nelengvame darbe ir kuo geriausios kloties asmeniniame gyvenime.

Geležinkelio g. 33-ojo namo gyventojai

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje