Skip to content

Ignalinoje ir apylinkėse vyksta Lietuvos karių ir sąjungininkų pratybos

MI informacija

Gegužės 1–20 d. Lietuvos teritorijoje ir teritoriniuose vandenyse, taip pat ir Ignalinoje bei apylinkėse, Lietuvos kariuomenė organizuoja pratybas, kurių metu bus treniruojamasi krašto gynybos veiksmų. Mokymuose sąveiką, vykdant plataus spektro operacijas, treniruosis skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų ir sąjungininkų kariai bei kitos jėgos struktūros.

Pratybų organizatoriai atkreipia Ignalinos miesto ir apylinkių gyventojų dėmesį, kad pratybų metu gali būti naudojamos garsinės ir dūminės imitacijos priemonės, galimas aviacijos panaudojimas. Kariai prašo vietos gyventojus būti supratingus ir atidžius.

Siekiant pratybas priartinti prie  realių sąlygų, užmegzti ir palaikyti santykius su vietos valdžios atstovais, skatinti gyventojų pasitikėjimą bei plėtoti karių ir civilių gyventojų bendradarbiavimą, į pratybų scenarijų įtrauktos ir miesto savivaldybė bei kitos institucijos.

Pratybų vietos ir eiga yra suderintos su Ignalinos miesto valdžios atstovais ir policijos komisariatu. Lietuvos kariai tikisi gyventojų supratimo ir iš anksto dėkoja už bendradarbiavimą.

Daugiau informacijos  tel.  8 67570107.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje