Skip to content

„Dainuok, širdie, dainuok“

Gegužės 7 d. Ignalinos kultūros ir sporto centre vyko vokalinių ansamblių festivalis „Dainuok, širdie, dainuok“. Festivalis skirtas Ignalinos 150-mečiui, Europos dienai ir ansamblio „Iš širdies“ veiklos jubiliejui.

Svarbiausiu šventės akcentu tapo – Ignalinos kultūros ir sporto centro ansamblio „Iš širdies“ 10 metų veiklos jubiliejus. Šis ansamblis susikūrė 2006 m. Muziką mylinčių žmonių grupelė tapo tarsi tikra šeima, puoselėjanti savo tradicijas, žiūrovams pateikianti įdomų repertuarą, aktyviai dalyvaujanti rajono šventėse, prizines vietas laiminti respublikiniuose konkursuose. Už profesionaliosios muzikos sklaidą, aktyvią koncertinę veiklą ir Ignalinos krašto reprezentavimą ansamblis Iš širdies šiais metais jau yra apdovanotas Miko ir Kipro Petrauskų premija. 

Jubiliejaus proga kolektyvą ir jo vadovę Loretą Kuksėnienę sveikino, už gražius koncertus ir Ignalinos vardo garsinimą dėkojo savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Kindurys, Kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas, kolegos, kultūros darbuotojai. Ansamblio vadovė džiaugėsi nuoširdžiais linkėjimais, gėlėmis, dėkojo žiūrovams ir visiems kolektyvui talkinantiems kultūros darbuotojams, visiems kurie trumpiau ar ilgiau yra buvę jo nariais. Padėkos buvo įteiktos ansamblyje dainavusioms Albinai Bieliauskienei, Danutei Zubrickienei, Jolantai Čepulėnienei, Kristinai Skudutienei.

Šventiniame koncerte pasirodė 6 kolektyvai iš Ignalinos, Utenos, Zarasų rajonų, Švenčionėlių miesto. Ignaliną gražiai pristatė du kolektyvai – „Iš širdies“ ir mokyklos „Šaltinėlis“ vokalinis ansamblis „Atgaiva“. Šoko kultūros centro kolektyvai „Mamba“ ir „Viva“.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje