Skip to content

Giedrius Pakalka važiuos į Kiniją

Gegužės 5–7 d. Ignalinoje vyko XXVIII respublikinė geografijos olimpiada. Olimpiados tema – ,,Afrika – gamtos įvairovės ir negandų žemynas“. Šioje olimpiadoje dalyvavo 86 mokiniai – geriausi Lietuvos mokyklų geografai. Ignalinos rajonui  atstovavo Ignalinos gimnazijos mokinys Giedrius Pakalka (mok. Violeta Kreivėnienė). Dalyviai atliko teorines, vaizdines, praktines ir internetines užduotis.

Olimpiados atidarymas surengtas Ignalinos kultūros ir sporto centre. Renginio vedėjai visiems susirinkusiems perskaitė garsaus kraštiečio ir geografo Česlovo Kudabos mintis apie Ignalinos kraštą ir įdomų, įvairius Lietuvos regionus primenantį jo kraštovaizdį. Svečiams buvo parodytas filmas „Ignalina – ramybės sala Europoje“. Vėliau koncertavo Ignalinos kolektyvų „Dringelė“ ir „Lelijėlė“ šokėjai, linksmais tarmiškais pasakojimais krašto tarmę pristatė liaudies atlikėjų konkurso „Tramtatulis“ nugalėtojai: Jurgita ir Algirdas Pauliukėnai iš Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos, Dovydas Vaitkevičius ir Urtė Danilevičiūtė iš Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos.

Olimpiados dalyvius sveikino Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Kindurys. Jis linkėjo sėkmės atliekant užduotis ir geros nuotaikos, puikių  įspūdžių leidžiant laisvalaikį, susipažįstant su Ignalinos kraštu. „Parsivežkite namo kuo geriausius įspūdžius ir nepamirškite, kad svarbiausia yra dalyvauti, o ne laimėti. Jūs visi jau esate laimėtojai”.

Daug gražių žodžių apie Ignalinos krašto gamtą ir gražiai sutvarkytą miestą pasakė Lietuvos geografijos mokytojų  asociacijos prezidentas, šios olimpiados vertinimo komisijos pirmininkas Rytas Šalna. Jis priminė, kad olimpiados laimėtojų laukia apdovanojimai ir kvietimai dalyvauti Baltijos šalių olimpiadoje Latvijoje ir pasaulinėje olimpiadoje Kinijoje. Buvo pristatyta 14-kos  narių vertinimo komisija. Viena jos narių – Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos geografijos mokytoja metodininkė Roma Šakalienė. 

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad absoliučiu šios olimpiados nugalėtoju tapo Ignalinos gimnazijos mokinys Giedrius Pakalka. Jis apdovanotas aukso medaliu, I laipsnio diplomu ir Ignalinos mero įsteigtu prizu. Giedrius iškovojo kelialapį į tarptautinę olimpiadą, kuri vyks šį birželį Kinijoje.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje