Skip to content

Brakonierių ieškoma ir iš oro

MI informacija

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) pareigūnai gavo informacijos, kad viename iš mūsų rajone esančių ežerų gali būti vykdoma neteisėta žvejyba tinkliniais įrankiais. Siekiant patikrinti gautą informaciją ir užkirsti kelią galimiems pažeidimams, organizuotas prevencinis reidas. Jo metu departamento pareigūnai kateriu žvalgė ežero pakrantes, ieškodami neteisėtos žvejybos požymių. Pakrančių žvalgyba buvo vykdoma ne tik nuo vandens, bet ir iš oro, pasitelkiant į pagalbą bepilotę skraidyklę – droną.

Pareigūnų turima informacija pasitvirtino ir netrukus ežere pastebėta pirmoji gaudyklė. Siekiant užkirsti kelią daromiems žvejybos vidaus vandenyse pažeidimams ir nutraukti žuvų ištekliams daromą žalą, buvo nutarta nieko nelaukiant visus reido metu rastus neteisėtus įrankius ištraukti iš vandens. Ežero akvatorija ir pakrantės pradėtos stebėti dar atidžiau, o ištraukiamų neteisėtų įrankių skaičius vis augo. Taip iš ežero buvo ištrauktos 22 gaudyklės ir 9 statomieji tinklai. Nemaža dalis šių įrankių ežere palikti jau seniai, todėl buvo apdumblėję ir žuvies juose nebuvo. Iš kitų visos žuvys buvo paleidžiamos atgal į ežerą.

Reido metu buvo pastebėta ir įtartina valtis, skubanti kranto link, kurioje sėdėjo du piliečiai. Priplaukus pareigūnams, šie prisipažino ketinę žvejoti. Tačiau jų valtyje meškerių nebuvo matyti. Buvo tik vienas įtartinas maišas. Paaiškėjo, kad jame buvo net 8 neteisėtai žvejybai paruošti statomieji tinklai. Pažeidėjams čia pat surašyti ir įteikti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Kadangi už tokius pažeidimus gresia ne tik tinklų, bet visų kitų neteisėtos žvejybos įrankių bei priemonių konfiskavimas, pažeidėjai buvo palydėti iki kranto, kur iš jų buvo paimta ir valtis.

Be žvejybos pažeidimų, reido metu užfiksuotas vienas neleistinas pakrantės aptvėrimo bei vienas galimai neteisėto pakrantės tvarkymo atvejis.

Kadangi turima informacija dėl ežere daromų pažeidimų pasitvirtino, departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai nurodyta sustiprinti ežere vykdomą žuvų išteklių naudojimo kontrolę ir ežerui skirti daugiau dėmesio.

Utenos RAAD nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje