Skip to content

Neblėsta žvejyba tinklais

MI informacija

Žvejyba kai kuriems piliečiams tampa neatsiejamu ir tokiu maloniu užsiėmimu, kad jų net negąsdina skiriamos gana nemenkos piniginės baudos, prarasti žvejybos metu naudoti įrankiai ir priemonės ir visa tai netgi netampa svaria priežastimi nustoti vykdžius neteisėtą žvejybą.

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reidų metu mūsų rajone patikrinę Asėko ir Parsvėtaičio ežerus, išaiškino kelis neteisėtos žvejybos statomais tinklais atvejus.

Asėko ežere už neteisėtą žvejybą statomais tinklais Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė jiems gerai žinomą pilietį E. T. ir jo bendrininką. Šie asmenys tinklais buvo sugavę 14 karšių ir 5 lynus. Už sugautus laimikius pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, gresia administracinė bauda nuo 115 iki 289 eurų ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą 1100 eurų žalą, paimti tinklai, valtis ir neteisėtai sugauta žuvis. E. T. nebe pirmą kartą patenka į aplinkosaugininkų akiratį prie to paties Asėko ežero ir nebe pirmą kartą yra baudžiamas už žvejybą statomais tinklais. Praėjusį kartą pareigūnai kamera užfiksavo, kaip E. T. ištraukė tinklą, įplaukė į upę, iš jos į Linkmeno ežerą ir išlipo nendryne.

Žvejyba tokiu pačiu draudžiamu būdu aptikta ir Parsvėtaičio ežere. Čia aplinkosaugininkai administracinio teisės pažeidimo protokolus surašė keturiems piliečiams. Pirmieji du iš Parsvėtaičio ežero ištraukė iš vakaro pastatytą tinklą, į kurį buvo įkliuvę du karosai. Kitų dviejų žvejų mėgėjų iš Dūkšto seniūnijos laimikis buvo stambesnis: jie ties Beržininkų kaimu esančiame vandens telkinyje trimis statomais tinklais sugavo 15 lynų ir 8,6 kg karosų, plakių ir raudžių. Be administracinio teisės pažeidimo protokolų iš piliečių paimti neteisėtos žvejybos įrankiai ir priemonės. Be to, taip pat teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą, siekiančią daugiau nei tūkstantį eurų. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje