Skip to content

Sparčiais žingsniais pergalių link

MI informacija

Tikriausiai neretas ignalinietis pastebėjo, kad atšilus orams vis dažniau susitinka vaikus bei jaunuolius, nešinus grindų riedulio lazdomis. Tai – Ignalinos sporto klubo  ,,Vikingas“, sparčiai gerinančio savo rezultatus, žaidėjai. Priminsiu, kad jų istorija prasidėjo 2012 m., renkant apie šią naują mūsų kraštui sporto šaką informaciją internete, treneriui Viktorui Češuliui kaupiant patirtį ir atstovaujant įvairioms komandoms. Pirmosios ignaliniečių komandos žaidėjais tapo trenerio draugai, tų draugų draugai bei šeimos nariai.

Dabar jau yra suformuotos dvi komandos (jaunesniųjų bei vyresniųjų) ir per trumpą laikotarpį nuo 2012-ųjų pasiekta netikėtai daug: laimėta mėgėjų lyga, jie treti atvirame Lietuvos grindų riedulio čempionate (nusileido tik baltarusiams ir latviams, turintiems senas šios sporto šakos tradicijas). O Lietuvoje jie pirmieji, tad lygiaverčių ir tokių pat stiprių varžovų nebeturi, o į pernai suformuotą nacionalinę grindų riedulio rinktinę pakviesti net šeši žaidėjai iš Ignalinos.

Paklausus trenerio V. Češulio apie žaidėjų parengimą bei kaitą, jis sunkiai galėjo išskirti pačius stipriausius ir perspektyviausius. Juk kiekvienose rungtynėse gali būti įvairių sėkmės veiksnių, lemiančių tos dienos rezultatyvumą. Šiuo metu gal kiek daugiau pasiekę yra P. Mikulėnas, L. Dronišinec ir A. Kardokas. Bet ir kiti sparčiai siekia gerų rezultatų, nes yra sudarytos tikrai puikios sąlygos treniruotis (juos geranoriškai palaiko SPA administracija, o Ignalinos savivaldybė sumoka startinį mokestį). Mažieji, tarp kurių yra ir septynmetis, o kitų amžiaus vidurkis – 3–6 klasė, treniruojami nuo rugsėjo mėnesio taip pat jau išmoko komandinės drausmės ir treneris tikisi, kad per porą metų susiformuos puiki komanda. Šiek tiek gaila, kad V. Češulio auklėtiniai – specifinė grupė, nes tenka derintis prie jų pamokų, užimtumo, egzaminų grafiko, o baigę mokyklą palieka ir kolektyvą. Tiesa, trenerio įdirbis nenueina veltui – dauguma jų žaidimą tęsia kitose komandose.

Kaip į šią komandą patekti? Dažniausiai patys žaidėjai pritraukia savus draugus bei smalsuolius. Vis daugiau paauglių susidomi šia dinamiška (antra pagal žaidimo greitį po ledo ritulio) sporto šaka. Treneris džiaugiasi, galėdamas prisidėti prie ignaliniečių užimtumo: šiemet laimėtas projektas ,,Geri darbai“, už kurį gautos lėšos panadotos įrangos bei aprangos pirkimui. V. Češulis sakė, jog buvo nustebintas miesto gyventojų draugiškumu bei aktyvumu balsuojant internete, taip padedant šį projektą laimėti.

Kas toliau? Daug planų ir intensyvių treniruočių. Nors dėl didelio trenerio užimtumo jam ne visada lieka laiko aktyvinti žiūrovus ir kviesti juos į varžybas, tikimės, kad jų nestokos, kaip ir netrūks jaunųjų ignaliniečių, norinčių aktyviai leisti laiką salėje bei lauke, kaupiant rungtyniavimo patirtį bei ugdantis pomėgį sportuoti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje