Skip to content

Futbolo diena Ignalinoje

MI informacija

Saulėtą gegužės 18-os dienos popietę Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos stadione buvo gausu veiklos. Vieną jo pusę užėmė turnyro, skirto buvusio Lietuvos gatvės vaikų ir jaunių futbolo asociacijos prezidento Mamerto Abaravičiaus atminimui, dalyviai. Kitoje pusėje pirmąkart vyko atviras merginų mini futbolo trys prieš tris turnyras.

Vaikų turnyras vyksta trečius metus prisimenant mūsų kraštietį M. Abaravičių, kuris rūpinosi vaikų užimtumu, rėmė ignaliniečius futbolininkus. Šiemet jame dalyvavo keturios berniukų komandos: dvi svečių iš Vilniaus ir dvi ignaliniečių. Pirmąją vietą iškovojo Vilniaus ,,Granito“ pirmoji komanda. Antrieji buvo Ignalinos kultūros ir sporto centrui atstovaujantys berniukai, tretieji – Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos atstovai.

Daug pozityvių emocijų buvo galima pasisemti stebint futbolininkių merginų žaidimą – nors įtampos buvo ir nemažai, ji nuslūgdavo po merginų pajuokavimų ir šmaikščių tarpusavio raginimų. Ypač norėčiau išskirti visuomenės sveikatos biuro komandą – retai kada išvysi žaidėjas, besišypsančias visas varžybas. Pasak komandos dalyvių, jos propaguoja įvairias sporto šakas, o dalyvavimą mini futbolo turnyre priėmė kaip dar vieną iššūkį, leisiantį įgyti  naujos patirties. Tiesa, fortūna šįkart palankesnė buvo ryžtingai nusiteikusiai ,,Golo“ komandai, kuri ir laimėjo turnyrą, įveikusi Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos varžoves ir viešnias iš Vilniaus ,,Žalgirio“ komandų. Antąją ir trečiąją vietą pasidalijo vilnietės.

Turnyro dalyvius pasveikino ir apdovanojo Lietuvos gatvės vaikų ir jaunių futbolo asociacijos prezidentas Stanislavas Podvoiskis, rajono mero pavaduotojas Gintautas Kindurys, Ignalinos kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas.

P. S. Pasak vieno iš varžybų organizatoriaus Manto Ilgūno, pirmasis blynas, pakviečiant merginas žaisti futbolą, nebuvo prisvilęs ir galima tikėtis varžybų tęsinio. Moterys ir merginos, ar tik nevertėtų šią vasarą skirti laiko treniruotėms, kad vėliau būtų galima susitikti futbolo aikštėje?

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje