Skip to content

Erikas Kapočius – Lietuvos čempionas ir olimpinio ilgio baseine

Gegužės 26–28 d. „Girstučio“ baseine Kaune vyko Atviras Lietuvos plaukimo čempionatas, kuriame savo jėgas išbandė daugiau kaip 280 plaukikų iš 6 šalių. Čempionatas įtrauktas ne tik į Olimpinių Rio de Žaneiro žaidynių, bet ir į kitais metais Vengrijos sostinėje Budapešte vyksiančio pasaulio plaukimo čempionato atrankinių varžybų sąrašus, todėl Kaune varžėsi ir praeitą savaitę iš Europos plaukimo čempionato Londone sugrįžę geriausi šalies plaukikai bei svečiai iš Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos ir JAV.

Savo sporto mokykloms ar klubams atstovavo net 9 Europos čempionate dalyvavę lietuviai, tarp kurių Europos čempionato bronzos medalių laimėtojai Giedrius Titenis ir Danas Rapšys, 10 Londone dalyvavusių Estijos plaukikų, 1 Europos čempionate dalyvavusi Latvijos plaukikė. Daugumai šių atletų tai buvo dar vienas  šansas mėginti įvykdyti Olimpinį „A“ normatyvą, arba kuo arčiau prie jo priartėti, tikintis sulaukti tarptautinės plaukimo federacijos kvietimo į Rio de Žaneiro olimpiadą.

Lietuvos plaukimo čempionatas kartu buvo ir paskutinės kvalifikacinės varžybos po kurių paaiškės Lietuvos jaunimo rinktinė, kuri liepos 6–10 d. gins Lietuvos garbę Europos jaunimo plaukimo čempionate Vengrijoje. Vienas iš kandidatų į šią rinktinę yra Ignalinos kultūros ir sporto centro plaukikas Erikas Kapočius. Rinktinės sudėtis paaiškės po Lietuvos plaukimo federacijos posėdžio, kuris vyks birželio 1 d.

Iš Lietuvos plaukimo čempionato mūsų plaukikai grįžo su keturiais medaliais. Erikas laimėjo aukso medalį 400 m kompleksiniame plaukime, sidabrą iškovojo perpus trumpesnėje distancijoje. Beje, prieš pirmosios dienos finalinius plaukimus, geriausiam 2015 m. Ignalinos sportininkui buvo įteiktas Lietuvos plaukimo sporto meistro pažymėjimas. Plaukdamos 50 m krūtine sidabro ir bronzos medalius atitinkamai iškovojo Evita Mudėnaitė ir Dovilė Mikoliūnaitė.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje