Skip to content

„Lai vaikai jaučiasi laimingi meile kvepiančiuose namuose…“

Mes gi esam tie, kurie jų laukia, 
laukdavo ir lauks visais laikais. 
Tik su jais mes esame suaugę,
o vieni mes irgi kaip vaikai.

Justinas Marcinkevičius

Lina RAGINYTĖ

Trečiadienį įžengėme į vasarą. Birželio 1-ąją šventėme vasaros pradžią, mokslo metų pabaigą ir Vaikų gynimo dieną. Tradiciškai nešini šventine nuotaika visi būriavosi Laisvės aikštėje, kurioje nuo pusiaudienio skambėjo muzika, vaikų juokas, džiaugsmingi šūksniai. Vieni piešė kreidelėmis, kiti važinėjo žaisliniais automobiliais, dalyvavo simboliniame bėgime. Vėliau ignaliniečių laukė jau tradicine tapusi dešimtoji iškilminga mažųjų ignaliniečių pasų įteikimo ceremonija ir šventinis tai progai skirtas vaikų ir jaunimo koncertas.

„Šiandien švenčiame jau tradicija tapusią Vaikų gynimo dieną tradicinėje vietoje – Laisvės aikštėje. Tai ir vaikų, ir suaugusiųjų šventė. Nes mes vieni nuo kitų – neatsiejami. Mes, suaugusieji, esame atsakingi, kad mažiesiems ignaliniečiams būtų sudarytos sąlygos mokytis, būti sveikiems. Mes privalome užtikrinti mūsų vaikų saugumą plačiąja prasme: kad nebūtų žemėje negandų, jei ne karo, tai bent ne taikos. Ir mes tai darome… O pasitikdami vasarą, mūsų vaikams linkime gerų atostogų, pailsėti, sutvirtėti ir rudenį sėkmingai sugrįžti į darželius, mokyklas“, – visos rajono savivaldybės vardu ignaliniečiams linkėjo meras Henrikas Šiaudinis.

Skambios vaikų ir jaunimo dainos bei žavūs šokiai dabino aikštę šventine nuotaika.

„Vienas vaikas manęs klausia, kodėl vaikams skirta tik viena diena per metus? Manau, ši diena gal ne tiek vaikų diena, o suaugusiųjų diena – priminimas, kad mes esame atsakingi už visus vaikaus ir jų ateitį, privalome juos saugoti ir globoti. Pasvarstykime, ar mes padarėme viską, kad vaikai galėtų džiaugtis laiminga, nerūpestinga vaikyste? Kad vaikai augtų laimingi? Tam reikia šeimos. Šeima – pasaulyje brangiausias turtas. O vaikai – šeimos, visų mūsų, atspindys. Šeima vaikui – saugiausias uostas, čia kuriami gyvenimo pamatai.Nepamirškime to niekada. Tėveliams linkiu tarpusavio supratimo, pagarbos vienas kitam ir kad visi visi vaikai jaustųsi laimingi meile kvepiančiuose namuose.Tegul gražiausiais vaikų gyvenimo tarpsnis būna kupinas ieškojimų atradimų, kūrybingumo“, – linkėjo rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė.

Netrukus į sceną buvo kviečiami vaikučiai su tėveliais. Čia juos pasitiko rajono meras Henrikas Šiaudinis, vicemeras Gintautas Kindurys, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė, Ignalinos miesto seniūnas Valentinas Rumbutis. Net 48-iems mažiesiems ignaliniečiams buvo įtiekti jubiliejiniai Mažojo ignaliniečio pasai, jubiliejinis Ignalinos albumas, meškiukas ir gėlės mamytėms.

Vaikams nereikia, kad visą savo laiką skirtume tik jiems, pamindami savo norus ir interesus. Vaikams reikia tėvų, kurie būtų laimingi dirbdami ar ilsėdamiesi, kurdami ar keliaudami, vaikams reikia jaustis mylimiems ir svarbiems, išgirstiems ir suprastiems. Tam nereikia daug laiko. Tam reikia didelės meilės ir didelio noro būti su savo vaiku kūnu ir siela.

L. Kovalevskienės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje