Skip to content

Aplinkos ministras susipažino su Palūšės problemomis

Birželio 2 d. rajono savivaldybėje lankėsi ir su meru Henriku Šiaudiniu susitiko aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, viceministras Linas Jonauskas ir ministerijos kancleris Robertas Klovas. Susitikimo metu aptarti probleminiai Palūšės turizmo centro veiklos klausimai, lankytasi Palūšėje ir vietoje apžiūrėta, kokia yra situacija.  

Kaip žinia, šio centro pastatai (poilsio nameliai ir pagrindinis pastatas), panaudojus dideles investicijas, buvo rekonstruoti, tačiau veikla juose vis neprasideda, poilsiautojai nepriimami. Naujieji nameliai jau dvi žiemas stovėjo nenaudojami, toks ilgas laikotarpis, pasak mero, labai pablogino jų būklę. Apie šią situaciją kalbėta ir balandžio 27 d. vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje, kuriame išklausyta parko vadovo Gedo Kukanausko informacija apie Aukštaitijos nacionalinio ir Labanoro regioninio parkų direkcijos veiklą. Parko vadovas situaciją pavadino problemiška ir sakė, kad išsinuomoti namelių naudojimą yra nemažai norinčių verslininkų, o štai pagrindiniam pastatui jų vis  neatsiranda. Jis labai didelis (2000 m2) ir šildomas elektra, taigi jį išlaikyti būtų labai brangu. Taryboje nuspręsta pagalbos kreiptis į aplinkos ministeriją. Ministrui  buvo išsiųstas savivaldybės mero raštas, kuriame kviesta atvykti diskusijai ir planuojamiems sprendimams aptarti.

Kaip po susitikimo sakė meras H. Šiaudinis, ministras K. Trečiokas pritarė minčiai, jog vienintelis sprendimo būdas – esamą kompleksą padalinti ir leisti namelius nuomoti atskirai. Kadangi rekonstrukcijai panaudota Europos Sąjungos parama, o projekte visi pastatai buvo nurodyti kaip vienas objektas, todėl ir koncesijos sutartis turėjo būti sudaroma neskaidant pastatų. Dabar  reikalingas atitinkamas Vyriausybės sprendimas. Artimiausiu laiku paaiškės, ar ministerija imsis veiksmų šiuo klausimu. Rajono savivaldybė jau prieš daug metų teikė pasiūlymus dėl Palūšės turizmo centro veiklos ir turto valdymo, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje