Skip to content

Ežerų grožio įkvėptos varžybos

MI informacija

Jau lyg ir  įprasta, kad mūsų krašto gamta tampa dailininkų, poetų ar skulptorių įkvėpimo šaltiniu. O ar kada nors pagalvojote, kad šis nuostabus kampelis gali įkvėpti norą… žaisti futbolą? Tad kas gi tie, kuriems smagu gainioti kamuolį ežerų ir miškų apsuptyje? Pasirodo, tai gausus būrys jaunųjų futbolo žaidėjų, nuo 2009 m. kasmet susirenkančių į ,,Ežerų krašto“ mini futbolo mokinių varžybas, organizuojamas Lietuvos moksleivių sporto asociacijos, sporto klubo ,,Viksvojis“ ir Ignalinos kultūros ir sporto centro. Šiemet dviejose amžiaus  grupėse varžėsi devynios komandos iš Ignalinos, Vilniaus ir Utenos.

Atvykusieji  į varžybų vietą Drūtūnų poilsiavietėje galėjo pasijusti tarsi šeimyninėje sporto stovykloje: vienoje aikštelėje visą dieną vyko varžybos, o aplink šurmuliavo žaidėjų šeimos nariai, patogiai įsikūrę ant sulankstomų krėslų arba tiesiog pievelėje, savo eilės žaisti laukiantys vaikai bendravo, stebėjo varžybas arba ilsėjosi pavėsinėse. Už tokią aplinką reikėtų padėkoti poilsiavietės šeimininkui Petrui Keperšovui, kuris kasmet paruošia teritoriją, aprūpina inventoriumi ir įdeda daug pastangų, kad projektas nenutrūktų, o vaikams būtų sudarytos palankios sąlygos sportuoti.

Varžybų vyr. teisėjas Tadas Bernotas ir taip pat jas stebėjęs Lietuvos moksleivių sporto asociacijos generalinis sekretorius Robertas Taškūnas pasakojo, kad rengiant varžybas gamtoje norėta ištrūkti iš įprastų varžybų formato, skatinti kultūringą laisvalaikio praleidimą šeimomis. Žinoma, aktualu ir futbolą populiarinti, tačiau šiuo atveju svarbūs ne tiek rezultatai, kiek noras pasirūpinti vaikų užimtumu.

Jei jau pradėjau kalbėti apie rezultatus, tai turiu paminėti, kad visų varžybose dalyvavusių vaikų pastangos ir žaidimas buvo įvertintas medaliais. Dalyvių grupėje, kurioje varžėsi gimusieji 2007 metais ir jaunesni, pirmosios vietos taurę iškovojo Vilniaus ,,Granito“ komanda. Antrieji buvo ,,Utenio“ komanda iš Utenos, tretieji ,,Rabona“ iš Vilniaus, ketvirtąją vietą iškovojo Ignalinos kultūros ir sporto centro komanda, o penktąją – Vilniaus „Vyčio“ žaidėjai. Gimusiųjų 2005–2006 m. grupėje nugalėtojais tapo Utenos ,,Utenio“ komanda, antrąją vietą laimėjo Vilniaus ,,Granitas“, trečiąją – Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos mergaitės, ketvirtąją – Ignalinos kultūros ir sporto centras. Rezultatyviausiais žaidėjais pripažinti R. Lubys (Utenos ,,Utenis“) ir D. Drazdauskas (Vilniaus ,,Granitas“).

Stebint  varžybų žaidėjus, matant apdovanotųjų šypsenas ir klausantis azartiško poilsiavietės šeimininko P. Keperšovo pasakojimo apie tai, kaip varžyboms rengiamasi, tapo aišku, kad šis projektas surinks dalyvių čia ir kitais metais. Belieka jiems palinkėti palankių oro sąlygų.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje