Skip to content

Rimaldiškės laukuose sulaikyti „svečiai“ iš Afganistano

MI informacija

Pasieniečiai sulaikė 8 migrantus iš Afganistano, kurie neteisėtai pateko iš Baltarusijos. Užsieniečiai Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio.

Įtartinus asmenis Rimaldiškės kaimo apylinkėse penktadienį pastebėjo vietinis gyventojas. Jo nurodytoje vietoje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai sulaikė 3 vyrus, 2 moteris ir 3 nepilnamečius.Jie sėdėjo prie laukuose sukrautų šieno rulonų. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija yra apie 800 m. Sulaikytieji jokių dokumentų neturėjo ir prisistatė Afganistano piliečiais.

Pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi patikrino apylinkes ir žolėje aptiko brydę, vedančią iš Baltarusijos į Lietuvą. Įtariama, kad šioje vietoje sulaikytieji ir kirto sieną. Afganistaniečiai Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio.

7 migrantai buvo apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, o vienas nepilnametis – Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje.

Po vietnamiečių ir gruzinų afganistaniečiai pagal pilietybę yra treti tarp dažniausiai Lietuvos pasieniečių sulaikomų migrantų, bandančių neteisėtai patekti į Lietuvą. 2012 m. VSAT pareigūnai sulaikė 58 Afganistano piliečius, 2013 m. – 42, 2014 m. – 69, 2015 m. – 45, šiemet – 10.

VSAT nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje