Skip to content

Ar tikrai saugūs esame?

MI informacija

Gegužės ir birželio mėnesiais rajone buvo vykdoma respublikinė priešgaisrinė prevencinė akcija „Kai žinau – namie saugiau“. Šios akcijos metu Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio pareigūnai kartu su savivaldybės atstovu, atsakingu už civilinę ir priešgaisrinę saugą rajone bei seniūnijų socialiniais darbuotojais, lankė visas rajone esančias socialinės rizikos šeimas, kadangi šios šeimos įeina ir į gaisrų bei kitų nelaimingų atsitikimų buityje padidintos rizikos zoną.

Taip yra dėl to, kad namuose, kur piktnaudžiaujama alkoholiu ar kitomis svaigiosiomis medžiagomis, suaugusieji dažnai praranda budrumą, vaikai paliekami be deramos priežiūros. Kadangi neretai  rūkoma gyvenamosiose patalpose, tai irgi kelia papildomų grėsmių. Skurstančios ir ypač priklausomybių turinčios šeimos dažnai nekreipia dėmesio į blogai veikiančius elektros prietaisus, šildymo ir kūrenimo šaltinių būklę (arba neturi galimybių jų laiku suremontuoti ar pakeisti naujais).

Prevencinės akcijos metu buvo apsilankyta 105-iuose socialinės rizikos šeimų gyvenamuosiuose būstuose. Didžiausias dėmesys skirtas būstų elektros instaliacijos tvarkingumui – ar tinkamai eksploatuojami ir naudojami tvarkingi elektros prietaisai, ar patalpose tvarkingos kietojo kuro krosnys, domėtasi, ar gyventojai žino kaip elgtis kilus gaisrui. Deja, rezultatai nebuvo džiuginantys. Negana to, didžioji dalis gyventojų nežinojo, kokiu telefono numeriu reikėtų kviesti ugniagesius gelbėtojus, nutikus nelaimei. Visoms šeimoms buvo pateikta informacinės dalomosios medžiagos, daliai šeimų įrengti rajono savivaldybės lėšomis nupirkti autonominiai dūmų detektoriai.

Gegužę rajono laikraščiuose bei internete buvo paskelbta informacija, kad kiekvienas rajono gyventojas, paskambinęs pateiktu telefono numeriu, gali užsiregistruoti ir išsikviesti pareigūnus į namus, kad jie apžiūrėtų jų gyvenamuosius būstus ir patartų gaisrinės saugos klausimais bei buvo galima kreiptis pagalbos tiems, kurie neišgali patys įsigyti ar įsirengti autonominio dūmų detektoriaus. Ugniagesių nuostabai, į namus pareigūnus pasikvietė tik vienas gyventojas – Petras Lazauskas, gyvenantis Abugalių k., kuris, pasirodo, vienintelis rajone rūpinasi savo saugumu, o kitiems rajono gyventojams tai nebuvo aktualu. Belieka tikėtis, kad visi ignaliniečiai gyvena tvarkingai ir nelaimė į jų duris nesibels. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje