Skip to content

Vasaros darbai Ignalinoje ir rajone

Liepos 11 d. rajono savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Kindurys domėjosi šiuo metu Ignalinoje, Naujajame Daugėliškyje ir Didžiasalyje vykstančiais svarbiausiais darbais. Remontuojamus objektus vicemeras apžiūrėjo kartu su Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėju Mykolu Viškeliu ir šio skyriaus specialistu Vytautu Raslanu.

Kol mokiniai atostogauja ir džiaugiasi vasaros malonumais,  trijose rajono mokyklose vyksta svarbūs remonto darbai. Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijoje atnaujinamos koridorių lubos, keičiami šviestuvai, tvarkoma senoji sporto salė bei įėjimo laiptai.  Naujojo Daugėliškio daugiafunkciame centre remontuojamos mokyklos patalpos: koridoriuose ir klasėse bus atnaujintos lubos, sienos, grindys, taip pat buitinės valgyklos patalpos, pakeista elektros instaliacija, nuo katilinės iki mokyklos  įrengta bekanalė šiluminė trasa. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijoje taip pat vyksta darbai. Čia remontuojamos kelios klasės, atnaujinamos visų koridorių ir fojė lubos, keičiami šviestuvai, tvarkomi įėjimo į mokyklą laiptai.

Statybos darbus šiose mokyklose atlieka UAB „Meleksas“. Darbams naudojamos Švietimo ir mokslo ministerijos skirtos lėšos – po 100 tūkst. eurų kiekvienam objektui.

Didžiasalyje savivaldybės atstovai apsilankė ir rekonstruojamame darželio pastate. Čia rengiamos patalpos bibliotekai bei kultūros renginiams. Prie įėjimų bus įrengti įvažiavimai neįgaliesiems. Didžiasalio gimnazijos ir darželio pastatai buvo renovuoti 2013 m., tuomet sutvarkytos ir darželio  patalpos. Dabar, panaudojus kultūros ministerijos skirtas lėšas (apie 130 tūkst. eurų),  atsirado galimybė atnaujinti ir kitas vidaus patalpas.

Mielagėnų sen., Krikonių kaime, vietoj buvusio avarinės būklės medinio tilto per Kančioginos upę jau pastatytas naujas. Įgyvendinto projekto vertė – 106 tūkst. eurų. Tiltas labai tvirtas, platus, įrengtas iš surenkamų metalo konstrukcijų su gelžbetonio pamatais, važiuojamoji jo dalis padengta asfaltu. Ant tilto ir jo prieigose pastatyti metaliniai barjerai, ant kurių dar bus pritvirtinti specialūs atšvaitai. Tilto šlaitai sutvirtinti betoninėmis plokštėmis, sutvarkyta aplinka, teritorija  apsodinta žole. Šalia tilto ateityje galima būtų įrengti  kaimo paplūdimį.

Važiuojant į Krikonis, pakeliui dar aplankytas kupetinis  Katinautiškės kaimas. Nedidukas kaimelis išsidėstęs ant kalvos, kurios papėdėje teka Svylos upelė. Praeitais metais čia pastatytas naujas gražus tiltas. Jo statybai panaudota 174 tūkst. Eur Kelių priežiūros plėtros programos lėšų.

Kelią į gražius kaimus atveriantys tiltai tikrai puikūs, tik kad tuose kaimuose vis daugėja tuščių sodybų. Katinautiškėje, kiek žinoma, nuolat gyvenama tik vienoje sodyboje.

Sugrįžę iš kelionės po rajoną, Ignalinoje savivaldybės atstovai dar apsilankė Sporto ir pramogų centre. Kol ignaliniečiai maudosi ežeruose, iki rudens skubama atlikti remonto darbus baseine. Čia dabar dirba Alytaus įmonės „Dusmenėliai“ statybininkai. O darbai išties grandioziniai: atnaujinamos visos pirtys, keičiama medienos apdaila. Baseino grindys ir pats baseinas klijuojami plytelėmis. Plytelės iš dalies keičiamos ir turkiškoje pirtyje bei sūkurinės vonios patalpoje. Šie darbai, kurių vertė apie 100 tūkst. eurų,  atliekami rajono savivaldybės biudžeto lėšomis. Jau šį rugsėjį baseinas ignaliniečius ir miesto svečius pakvies visiškai atsinaujinęs. Čia bus tikrai malonu apsilankyti.

Ir visgi vasara dar nesibaigia, dar laukiame sugrįžtančios šilumos ir džiaugiamės atostogomis.  Na o darbai vyksta ir, reikia tikėtis, visi bus sėkmingai ir laiku užbaigti.

Autorės nuotr.

Reklama: lempa.lt

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje