Skip to content

Brandos egzaminų rezultatai džiugina

MI informacija

Praslinkus brandos egzaminų bangai, atslūgus įtampai bei atšokus išleistuves, nusprendėme pasidomėti, kaip mūsų rajono abiturientams sekėsi egzaminų sesijos metu. Pagal 2016 m. brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašą, mokinys brandos atestatui gauti privalėjo išlaikyti lietuvių kalbos ir literatūros (valstybinį arba mokyklinį) brandos egzaminą ir dar vieno pasirinkto dalyko (valstybinį arba mokyklinį) brandos egzaminą.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojos Gražinos Mackonienės teigimu, šiemet rajone prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 131 kandidatas, iš kurių 128 dalyvavo egzaminų sesijoje. Tai 1 kandidatu daugiau, nei praėjusiais metais.

Privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikė 128 kandidatai, iš kurių 100 buvo pasirinkę valstybinį, o 28 – mokyklinį. 85-iems kandidatams pavyko sėkmingai išlaikyti valstybinį brandos egzaminą, o vienas darbas įvertintas 100 balų. Nepasisekė 15 kandidatų, tačiau jie turėjo galimybę pakartotinės brandos egzaminų sesijos metu laikyti mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą.

Pakartotinėje brandos egzaminų sesijoje perlaikydami mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą iš viso dalyvavo 24 rajono mokiniai, deja, bet dviems iš jų gimtosios kalbos egzamino išlaikyti nepavyko.

Iš pasirenkamų egzaminų šiais metais populiariausias buvo matematikos brandos egzaminas, kurį laikė net 99 abiturientai (du darbai įvertinti aukščiausiais balais). Tam didelę įtaką turėjo Švietimo ir mokslo ministerijos įsakymas, pagal kurį, norintys studijuoti valstybės finansuojamoje vietoje, nuo 2016 m. privalo laikyti matematikos egzaminą. Nors norinčiųjų buvo daug, tačiau pasisekė toli gražu ne visiems – net 31 abiturientas šio egzamino neišlaikė. Pernai neišlaikiusiųjų skaičius buvo vos ne tris kartus mažesnis (iš 65 laikiusiųjų nepasisekė 11).

Antrasis pagal populiarumą mūsų rajone buvo užsienio kalbos (anglų) brandos egzaminas, kurį laikė 88 kandidatai. Du darbai įvertinti 100 balų. Šio egzamino rajone neišlaikė 5 kandidatai. 

Istorijos valstybinį brandos egzaminą sėkmingai išlaikė visi 75 kandidatai. Taip pat visi abiturientai išlaikė rusų kalbos (laikė 26 kandidatai, 1 darbas įvertintas 100 balų), vokiečių kalbos (laikė 6) ir fizikos (laikė 6 kandidatai, 1 darbas įvertintas 100 balų) brandos egzaminus. Geografijos valstybinį brandos egzaminą iš 41 kandidato išlaikė 40, o vienas darbas įvertintas 100 balų. Biologijos valstybinio brandos egzamino iš 45 jį laikiusių abiturientų neišlaikė 4 (8,89 proc.) kandidatų. Informacinių technologijų valstybiniame brandos egzamine dalyvavo 6 kandidatai, iš kurių 5 sėkmingai išlaikė šį egzaminą, o vienas darbas įvertintas 100 balų. Įdomu tai, jog chemijos egzamino šiais metais nepasirinko nei vienas rajono abiturientas.

Dar mokslo metų eigoje dvyliktokai galėjo laikyti menų ir technologijų mokyklinius brandos egzaminus. Mūsų rajone 13 abiturientų išlaikė technologijų mokyklinį brandos egzaminą ir 1 abiturientas menų mokyklinį brandos egzaminą.

Apibendrinant brandos egzaminų rezultatus, galime pasidžiaugti, kad šiais metais rajone turime net 9 šimtukus (visi priklauso Ignalinos gimnazijos abiturientams) ir norime abiturientams palinkėti sėkmės naujame gyvenimo etape! 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje