Skip to content

Padėkota Dainų šventėje dalyvavusių kolektyvų vadovams

Liepos 4–10 d. Vilniuje vyko 8-oji Lietuvos moksleivių dainų šventė „Tu mums viena“. Pagrindiniai šios šventės renginiai – šokių ir dainų dienos bei ansamblių vakaras. Koncertuose dalyvavo apie 20 tūkst. mokinių iš visos Lietuvos. Ignalinos rajonui atstovavo 6 kolektyvai. Tai Ignalinos kultūros ir sporto centro liaudies šokių kolektyvas „Lelijėlė“ ir Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos  liaudies šokių kolektyvas „Dringelė“ (vad. Nijolė Žygienė), taip pat 4 Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos kolektyvai: jaunučių choras (vad. Jurgita Antonovienė), akordeonininkų orkestras (vad. Jūratė Čibirienė), liaudiškos muzikos kapela „Nendrelė“ (vad. Irutė Murmienė), pučiamųjų instrumentų orkestras (vad. Algis Rastenis). Liepos 15 d. kolektyvų vadovai pakviesti į savivaldybę ir apdovanoti.

Rajono mero pavaduotojas Gintautas Kindurys vadovams dėkojo už atsakingą darbą prieš dainų šventę, kai reikėjo parengti sudėtingą repertuarą, laimėti atrankas, o vėliau visas šventės dienas rūpintis vaikais, dalyvauti repeticijose, kuriam laikui atsitraukti nuo savo šeimų ir buitinių reikalų, atsiduoti šventei ir savo kolektyvams. Mero pavaduotojas pasidžiaugė, per tą laiką neiškilo jokių nesutarimų ar problemų, o svarbiausia, kad tas šventės laikas mokiniams paliko neišdildomų įspūdžių. Vicemerams kolektyvų vadovams įteikė padėkos raštus ir savivaldybės dovanas. Juos taip pat pasveikino šventėje kartu buvusi Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Rasa Juodagalvienė. Priėmime taip pat dalyvavo ir kolektyvų vadovams dėkojo šio skyriaus vedėjo pavaduotoja Gražina Mackonienė. Ji pasakojo, kad dainų šventės metu vis domėjosi vaikų gyvenimo sąlygomis, nes žiniasklaidoje buvo paviešinta neigiamų atsiliepimų.

Kolektyvų vadovai padėkojo už jiems parodytą dėmesį ir patikino, kad jie ir vaikai buvo maloniai nustebinti puikiomis gyvenimo sąlygomis. Ignaliniečiai gyveno tvarkingame ir jaukiame bendrabutyje Gerosios Vilties gatvėje, taigi jokių buities nepatogumų nejautė.  Ir maistas buvo skanus. Mokytoja Jurgita Antonovienė dėkojo R. Juodagalvienei už buvimą kartu ir palaikymą, taip pat paslaugiems vairuotojams, kurie juos ne tik vežiojo į šventės renginius, bet ir po miestą, todėl pavyko daug pamatyti.

Kaip sakė Rasa Juodagalvienė, visas ignaliniečių išlaikymo biudžetas Vilniuje buvo 12 tūkst. eurų. Tam tikslui buvo skirta valstybės dotacija, o visais organizaciniais klausimais rūpinosi M. K. Čiurlionio meno mokykla.

Dainų šventė yra išskirtinis Lietuvos kultūros reiškinys, jį 2003 m. UNESCO pripažino pasaulio žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo vertybe. Tai daugiausia dalyvių pritraukiantis šalies kultūrinis ir edukacinis renginys, kuriam ruošiamasi keletą metų. Nuo 2007 m. Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Kultūros ministerija įgyvendina Dainų švenčių tradicijos tęstinumo programą. 2007 m. patvirtintas Dainų švenčių įstatymas, kuriame reglamentuojamas dainų švenčių tradicijos išsaugojimas ir tęstinumo palaikymas.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje