Skip to content

Kiaulių maras vis dar apie save primena

MI informacija

Ignalinos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad šią savaitę Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas patvirtino afrikinį kiaulių marą Dūkšto sen. miške prie Antanavo kaimo rastoms 3 šerno gaišenoms. Tai 20 afrikinio kiaulių maro atvejis šernuose rajone nuo metų pradžios.

Ignalinos VMVT dėkoja ūkininkui Valdui Macijauskui už pilietiškumą ir pareigingumą, radus šernų gaišenas ir apie tai informavus Ignalinos VMVT.

Šiuo meto Lietuvoje nustatomi afrikinio kiaulių maro protrūkiai tarp šernų Anykščių, Kaišiadorių, Kauno, Jonavos, Kėdainių, Rokiškio, Biržų rajonuose. Elektrėnų savivaldybėje, Kaišiadorių ir Anykščių rajonuose nustatyta liga ir naminėms kiaulėms.

Mūsų krašte prasidėjo grybavimo sezonas ir daugelis laisvalaikį leidžia miškuose grybaudami ir uogaudami. Todėl Ignalinos VMVT dar kartą visiems primena, kad radus miške ir laukuose šerno gaišeną arba jo liekanas, jų neliesti, atsiminti ar net pasižymėti tą vietą ir apie tai informuoti Ignalinos VMVT telefonu  8 698 41375. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba asmenims, radusiems šerno gaišeną, apie tai informavusiems ir parodžiusiems vietą moka 30 eurų premiją. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje