Skip to content

Dvi įžūlios vagystės su žvalgyba

MI informacija

Liepos 23 d. Ignalinoje, Vasario 16-osios g., pastebėta, kad įsibrauta į butą ir pavogta 60 eurų, aukso dirbinių. Nuostolis tikslinamas. Tą pačią dieną, apie 22 val.,  Ignalinoje, Aukštaičių g., pastebėta, kad įsibrauta į butą ir pavogtas nešiojamas kompiuteris, juvelyrinių dirbinių, 5000 eurų. Nuostolis – 8724 eurai.

Kaip teigė rajono policijos pareigūnai, abu butai pirmajame aukšte, todėl į juos įsibrauta per balkonus, kurie vasarą dažnai būna  praviri. Abiejuose butuose prieš tai apsilankė „žvalgai“ – įvairių tarnybų „specialistai“, kuriems esą butuose reikėjo kažką patikrinti. O vagys, „apšvarinę“ abu butus, greičiausiai gastrolieriai. Policijos duomenimis, Lietuvoje yra nemažai tokių vagių grupių po 3–4 žmones, kurie migruoja iš miesto į miestą ir apvagia butus ar namus.

Būkite budrūs

Policija įspėja gyventojus –  vagys, apsimesdami pastatų priežiūros ir kitokiais specialistais, bando patekti į gyventojų namus. Būkite budrūs, neįsileiskite į namus nepažįstamųjų. Šis sukčiavimo būdas plinta didžiuosiuose miestuose, bet, kaip matome iš liepos 23-osios įvykių, pasiekė ir mažesnius miestus. Sukčiai skambina gyventojams, prisistato esantys vienų ar kitų tarnybų specialistai ir siūlosi ateiti patikrinti ką nors namuose. Manoma, kad taip atliekama žvalgyba, tiriama, ar iš buto yra ką pavogti. Vėliau butas sekamas ir kai nebūna jo gyventojų, į jį įsilaužiama.

Gyventojai atminkite: įvairios paslaugos teikiamos tik pačių gyventojų pageidavimu, kai jie išsikviečia specialistus bei iš anksto suderina datą ir laiką. Be to, visų tarnybų darbuotojai dėvi specialią aprangą ir turi darbo pažymėjimus. Pareigūnai ragina gyventojus kiekvieną kartą atėjus bet kokiems specialistams, prašyti pateikti darbo pažymėjimą, o nepažįstamų bei įtartinų asmenų į namus neįsileisti. Kaimynai, jei pastebėjote prie kitų kaimynų durų besisukiojančius įtartinus nepažįstamus asmenis – nedelsdami skambinkite į policiją 112.

Ties rubežium

Trečiadienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį „Toyota Land Cruiser“ lietuviškais numeriais. Automobilį vairavo 45-erių Latvijos pilietis. Visureigyje pasieniečiai aptiko 40 puslitrinių butelių skaidraus skysčio, įtariama, alkoholio, su užrašu „Smirnoff“  be akcizo ženklų.

Taip pat automobilyje rasta 541 pakelis cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Dėl neteisėto alkoholio gabenimo Latvijos piliečiui VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas. Taip pat vairuotojui už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, pradėta administracinės bylos teisena. Už tai jam gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų bei automobilio „Toyota Land  Cruiser“ konfiskavimas. Latvijos pilietį pasieniečiai sulaikė. Alkoholis, kurį tirs ekspertai, saugomas Ignalinos rinktinėje, cigaretės ir automobilis – Pūškų užkardoje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje