Skip to content

Jei rūpinatės sveikata – ciberžolei pagarbiausia vieta

MI informacija

Daug prirašyta ir prikalbėta apie ciberžolės naudą. Bet, manau, svarbiausiomis išlieka – prof. Juozo Ruolios studijos. Būtent šis garsus kraštietis fitoterapeutas tyrimais įrodė nepaprastas šio augalo galias. Ciberžolė, kaip ir vanduo su ciberžole, turi stiprių antikancerogeninių ir antiuždegiminių savybių. Jei įdėsite ciberžolės į citrinos vandenį, jūs turėsite labai sveikatai naudingo gėrimą. Kaip jį paruoši?

Sudedamosios dalys:

1/2 citrinos;

1/2 šaukštelio ciberžolės;

Šilto vandens;

Natūralaus medaus (neprivaloma).

Paruošimo būdas:

Jūs turite išspausti iš citrinos sultis į stiklinę ir įpilti šilto vandens su ciberžole bei gerai išmaišyti. Jei reikia, įdėkite truputį medaus gėrimui pasaldinti. Ir vėl gerai išmaišykite, nes ciberžolė gali pasilikti stiklinės apačioje.

Naudingos šio gėrimo savybės

Stebi, kontroliuoja diabeto būklę. Ciberžolė – veiksminga mažinant pasipriešinimą insulinui ir padeda išvengti 2 tipo cukrinio diabeto. Tačiau prieš vartojant ciberžolę, pasitarkite su savo gydytoju, nes vartojant stiprius vaistus su ciberžole gali sukelti mažą cukraus kiekį kraujyje ar hipoglikemiją.

Pasižymi priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis. Lėtiniai uždegimai rimtai kenkia organizmo audiniams. Veiklioji ciberžolės medžiaga kurkuminas turi galingą priešuždegiminį poveikį, kurie yra veiksmingi, lygiai taip pat, kaip ir priešuždegiminiai vaistai.

Palengvina artrito simptomus. Ciberžolė, dėl stiprių antioksidacinių savybių efektyviai pašalina žalingus laisvuosius radikalus, kurie daro žalą organizmo ląstelėms. Reguliariai naudojant ciberžolę sergant reumatoidiniu artritu, žymiai palengvės sąnarių skausmas ir aprims sąnarių uždegimas.

Saugo nuo širdies ligų. Daugybė tyrimų parodė, kad kurkuminas slopina apnašas, kurios užkemša arterijas ir sukelia rimtų sveikatos problemų, įskaitant insultą ir širdies priepuolius.

Saugo nuo vėžio. Tai nuostabus prieskonis, slopinantis, užkertantis proliferaciją ir visų vėžinių ląstelių išgyvenimą, jo naudojimas yra labai naudingas vėžinio susirgimo atveju. Tad pasiūlysiu šeimininkėms pasinaudoti prof. J. Ruolios patarimu ir gaminant savo šeimai visada naudoti kario prieskonius, kurių pagrindinė sudedamoji medžiaga – ciberžolė.

Būkite sveiki ir laimingi!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje