Skip to content

Kamparas odai daro stebuklus

MI informacija

Kamparo aliejus išgaunamas iš nuolat žaliuojančio kamparmedžio lapų, žiedų, žievės, medienos. Paprastai kamparas plačiai naudojamas medicinoje kaip antiseptinė, tonizuojanti, nervų spazmus malšinanti priemonė. Jis pasižymi baktericidinėmis ir dezinfekuojamosiomis savybėmis, turi refleksinį poveikį vartojant įtrynimams, gerina kraujo apytaką ir gaivina odą. Kamparas dirgina odoje esančias juntamųjų nervų galūnes, todėl išsiplečia odos ir po ja esančių audinių kraujagyslės, toje vietoje gerėja kraujotaka ir medžiagų apykaita. Seniai žinoma, kad kamparas naudojamas kaip apsauginė priemonė nuo infekcijų, sergant bronchitu ir peršalimo ligomis, sutrikus nervų, kvėpavimo sistemų veiklai. Jis gerina kraujotaką, išoriškai vartojamas gydant artritą, raumenų skausmus, reumatą, mažina įtampą. Todėl kamparo aliejaus kvapas man dažnai asocijuojasi su močiutės vaistinėle.

Jo  nauda mūsų grožiui

Ne paslaptis, kad kamparo aliejų yra pamėgusios ir didžiosios grožio pramonės laboratorijos – labai dažnai jis įtraukiamas į įvairių kremų, losjonų, muilų sudėtį, kaip antibakterinis, raminantis, priešuždegiminis, skatinantis ląstelių atsinaujinimą, lyginantis epidermį ingredientas, todėl itin tinkamas įvairiems bėrimams, randeliams, uždegimams gydyti. Kamparas gali pasigirti itin naudingomis mūsų odai cheminėmis sudėtinėmis dalimis: ketonas turi raminantį poveikį sudirgusiai, uždegiminei odai, šalina nuovargį, cineolis atjaunina ir skatina naujų ląstelių augimą, aktyviai lygina epidermio reljefą, šalina raukšles, safrolas turi priešuždegiminių antibakterinių savybių, pinenas daro odą nepaprastai švelnią, šilkinę, felandrenas padeda ląstelėms aktyvinti kolageno gamybą, kamfenas regeneruoja pažeistus audinius, bisabololas drėkina, gerina odos spalvą, naikina paraudimą, pigmentaciją; limonenas padeda balinti odą. Ši nuostabi kamparo aliejaus cheminė sudėtis leidžia probleminę odą paversti sveika, matine ir lygia. Tik reikia juo naudotis protingai, atsakingai ir išmaniai. Kaip ir bet kuris gamtos produktas, kamparo aliejus turi kontraindikacijų. Negalima jo naudoti, jei padidėjęs jautrumas kamparui, turite silpną širdį, esant atviroms žaizdoms, šlapiuojančioms egzemoms. Prieš pradėdamos naudoti kamparo aliejų, būtinai atlikite jautrumo testą (patepkite vidinę riešo ar alkūnės pusę šlakeliu aliejaus, stebėkite reakciją bent 4–5 val.).

Kamparo aliejus yra neįtikėtinas pagalbininkas tokioms odos problemoms šalinti: uždegimui, spuogų gydymui, itin riebios, probleminės odos gydymui, pigmentinių dėmių šalinimui, odos spalvos gerinimui, vystančios odos būklės gerinimui, raukšlių lyginimui, pavargusios, sudirgusios odos raminimui. Šis aliejus patrauklus ir tuo, kad jo efektą galima pastebėti beveik iš karto. Tiesiog reikia rasti bent vieną sau pačiai geriausią veido kaukių receptą bei pradėti mėgautis puikiu gydomuoju rezultatu.

Keletas kaukių receptų

Priešuždegiminė kaukė nuo spuogų. Du valgomieji šaukštai kosmetinio žaliojo molio (galima keisti bulvių krakmolu arba maltais avižiniais dribsniais), 6 lašai kamparo aliejaus, 2–3 šaukštai virinto vandens. Viską labai gerai išmaišykite (turi gautis grietinės tirštumo masė). Kaukę laikykite 15–20 min.

Valomasis losjonas išsiplėtusioms poroms. Šaukštas vynuogių sėklų aliejaus, šaukštelis kmynų aliejaus, 3 lašai kamparo aliejaus. Viską sumaišykite, valykite veidą du kartus per dieną.

Balinanti kaukė. Du šaukštai grietinės, šaukštas susmulkintų petražolių, 2 lašai kamparo aliejaus. Viską gerai sumaišykite, kaukę laikykite 20–25 min.

Raukšles lyginanti kaukė. Šaukštas medaus, Šaukštas pieno, 2 lašai kamparo aliejaus. Medus truputį pašildomas, maišant, atsargiai supilamas pienas ir kamparo aliejus. Mišinys tepamas ant veido ir laikomas apie 20 min.

Kaukė riebios odos blizgesiui panaikinti. Du arbatiniai šaukšteliai kosmetinio baltojo molio (galima keisti bulvių krakmolu), du šaukšteliai avižų dribsnių (galima susimalti), šaukštas kefyro, 2 lašai kamparo aliejaus.  Viską gerai sumaišykite, kaukę laikykite apie 20 min.

Stiprina plaukus

Dėl visų anksčiau minėtų savybių kamparo aliejus puikiai tinka ir pažeistų, silpnų plaukų gydymui. Jis stimuliuoja galvos odos kraujotaką, stiprina plauką ir atkuria natūralų jo blizgesį. Reguliariai masažuojant galvos odą šiuo aliejumi (įlašinkite į bet kokias naudojamas plaukų priežiūros priemones kelis lašus šio puikaus produkto), pagreitinamas plaukų augimas, sustiprinamas pats plaukas, atkuriamas natūralus jų žvilgesys, plaukai maitinami, todėl tampa stiprūs ir lankstūs. Kamparo aliejus ypač naudingas tais atvejais, kai plaukai ima slinkti dėl virusinių ligų, grybelinės infekcijos.

Mano pastebėjimai

Čia išvardinau tik kelis paprastus (bet ne prastus), lengvus pasidaryti ir naudoti receptus. Jei jau turite išsirinkusios savo mėgstamas namines veido, plaukų kaukes, tiesiog įlašinkite į jas 2–3 lašus kamparo aliejaus – tikrai labai greitai pašalinsite savo odos trūkumus (šio produkto efektyvumą lyginčiau su vandenilio peroksidu). Todėl netrukus galėsite atsisakyti itin brangių maskuojamųjų pieštukų, daugybės teikiančių vilčių, bet problemų neišsprendžiančių lyginančių kreminių pudrų ir kitų „gudrių“ priemonių, kurios tik dar labiau užkemša poras, taip įsukdamos į nesibaigiantį užburtą problemų ratą. Jokiu būdu nesu prieš dekoratyvinę kosmetiką, bet  pirmiausia reikėtų išspręsti veido odos problemas. Manyčiau, neidealiai odai geriausiai tinka mineralinė pudra. Ji puikiai maskuoja, lygiai pasidengia, oda neapsunkinama, kvėpuoja ir švyti. Nebijokite patikėti savo veido odos šiam neįtikėtinam ir galingam gamtos produktui, kurio savybių pagalba labai greitai džiaugsitės sveika, skaisčia ir lygia oda.

www.grazipati.lt

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje