Skip to content

Į Ignaliną žvelgia „Kitomis akimis“ projektas

Rugpjūčio 4–5 d. Ignalinoje ir Palūšėje dirbo „Lietuvos ryto“ televizijos komanda, filmavusi vaizdus filmui apie Ignalinos kurortinę teritoriją. Lietuvos kurortų asociacijos inicijuotas televizijos projektas „Kitomis akimis“ – tai reprezentacijai skirtų aštuonių filmų ciklas apie kurortus ir kurortines teritorijas. Siekiama populiarinti turizmą Lietuvoje, rinktis lietuvišką prekę, paslaugą, poilsį ir maistą, kurti poilsio Lietuvoje kultūrą. Du filmo personažai – Darius ir Eva – aplanko ir smagiai bendraudami pristato Birštoną, Palangą, Neringą, Druskininkus, Trakus, Anykščius, Zarasus ir Ignaliną. Darius (aktorius Darius Petkevičius) yra adrenalino fanatikas. Jam rūpi atrakcijos, veiksmas ir nuotykiai. Vaikinas puikiai pažįsta Lietuvą ir vertina poilsį gimtajame krašte. Dainininkė Eva (Evelina Basevičiūtė) savo atostogas mieliau leidžia užsienio šalių kurortuose ir mėgsta klimatą ir kelialapį, kur „viskas įskaičiuota“. Keliaudama Lietuvoje, ji patiria daug iššūkių ir nelengvų išbandymų.

Ignalinoje filmavimo komandos lydimi turistai įsikūrė kaimo turizmo sodyboje „Saulėtekis“. Čia jie mėgavosi ramybe, puikiu maistu, žaidė lauko tenisą, po apylinkes važinėjosi dviračiais. Aplankę Lietuvos žiemos sporto centrą išbandė riedučių trasas (Evai sunkiai sekėsi stovėti ant riedučių, bet užtat buvo daug juoko), užlipo į apžvalgos bokštą, gėrėjosi nuostabiomis panoramomis. Vėliau dviračiais važinėjosi po Ignalinos miestą,  stabtelėjo ir fotografavosi prie Laisvės aikštėje esančios naujos skulptūros. Čia jie pradžią davė naujai tradicijai – kiekvienas turistas turi pasisveikinti („duoti penkis“) su  ranką draugiškai pakėlusiu linksmu dviratininku. Kūrybinė grupė susitiko ir maloniai pabendravo su savivaldybės meru Henriku Šiaudiniu. Meras visiems linkėjo gerų įspūdžių Ignalinoje.

Smagi draugų pora aplankė ir Ignalinos miesto simbolį – Igno ir Linos skulptūrą prie  Paplovinio ežero.  Darius Evai papasakojo miesto vardo atsiradimo legendą, o paskui pakvietė į Žuvėdros pramogų parką. Čia jie išbandė tarp pušų išvingiuotas ėjimo trasas ir vieną ilgiausių Lietuvoje (620 m ten ir atgal) skrydį per ežerą. Taigi gero adrenalino užteko netgi Dariui. Pirmąją dieną Ignalinoje turistai baigė ir atraktyviai, ir romantiškai. Jau visiškai sutemus Gaveikėnuose jie pradėjo naktinį baidarių žygį. Plaukė iki Meironių. Žvaigždėtas dangus, tamsuma  ir specialiais žibintais apšviestas plaukimo kelias. Niekas beveik nekalbėjo, tik grožėjosi nuostabiais vaizdais: tarp žolių matė lydekas, daugybę mažų žuvyčių. Įspūdžiai, kaip sakė Ignalinos svečiai, neįtikėtini.

Antrąją dieną Eva norėjo ramesnio poilsio, todėl jai buvo pasiūlyta pasimėgauti kūno masažu, pailsėti druskų kambaryje, O Darius „burbuliavo“ masažinėje mineralinio vandens vonioje, mankštinosi vertikalioje  vonioje Ignalinos ligoninės Reabilitacijos ir sveikatinimo skyriuje. Paskui smagiai pramogauta Palūšėje, aplankytas Ginučių malūnas. Žvejyba nuo plausto, pasiplaukiojimas pramoginiu laiveliu ir irstymasis irklalentėmis, malūno vandens kaskados  – buvo daug įspūdžių, juoko, smagių pokalbių…

Kaip sako kūrėjai, rimtai juokinga, pramuštgalviška ir inteligentiška realybės drama „Kitomis akimis“ bus rodoma pavasarį per Lietuvos ryto televiziją (8 laidos po 22 min.). 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje