Skip to content

Kontrolė vykdoma ir poilsio dienomis

MI informacija

LR AM Utenos regiono aplinkos apsaugos departamentas, siekdamas užtikrinti efektyvią aplinkosauginę kontrolę, rajonų agentūrų darbą organizuoja taip, kad reidai būtų vykdomi švenčių ir poilsio dienomis. Ignalinos agentūros darbuotojai kartu su neetatiniais inspektoriais r eidą vykdė rugpjūčio 14 d. Nors Ignalinos rajone dirbo tik vienas aplinkosaugininkų ekipažas, per reidą Aukštaitijos nacionaliniame parke buvo nustatyti 6 aplinkosauginiai pažeidimai.

Net keturi Administracinės teisės pažeidimo protokolai buvo surašyti poilsiautojams už Aukštaitijos nacionalinio parko nuostatų ir Lankymo taisyklių pažeidimus. Piliečiai, atvažiuojantys pailsėti į parko teritoriją, vis dar nežino (o gal ir žino, bet nenori laikytis) parko lankymo taisyklių, kurios draudžia statyti palapines, kurti laužus, įrengti stovyklavietes tam tikslui neskirtuose ir nenumatytose vietose.

Dar vienas pažeidimas užfiksuotas Dringio ežere, kai poilsiautojai atsiviežė su savimi motorinį laivą su didesnio galingumo varikliu nei tai leidžia Aplinkosaugos sąlygos plaukioti vandens  telkiniuose plaukiojimo priemonėmis. Pabrėžtina, kad plaukioti saugomose teritorijose (nacionaliniuose, regioniniuose parkuose, draustiniuose) galima  motorinėmis plaukiojimo priemonėmis, kai bendras variklių galingumas neviršija 10 AG (8 kW). Taip pat draudžiama laikyti ant vandens tas priemones,  kuriomis draudžiama plaukioti.  Už Aplinkosaugos sąlygų plaukioti vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis pažeidimą,  skirta bauda pagal ATPK 562 str. 2 dalį.

Inspektoriai apsilankė ir prie Joskučio ežero, kuriame vykdoma licencinė karpių žvejyba. Žvejojant šiame ežere, reikia turėti atitinkama žvejo kortelę, kuri leidžia pagauti vienoje žvejyboje 3 karpius. Deja, ne visi žvejai laikosi šių taisyklių. Pareigūnai tuo įsitikino, kai stebėdami su žiūronais ežerą, pamatė kaip vienas žvejys pagautą karpį nusinešė  toyn nuo ežero ir paslėpė miške samanose. Patikrinus žveją buvo nustatyta,  jis jau turėjo sužvejojęs 3 karpius, bet nusprendė nepaleisti ir ketvirto, nors tai daryti draudžia Limituotos  žvejybos  vidaus vandenyse  organizavimo   ir vykdymo,  limituotos  žvejybos reguliavimo priemonių  ir   sąlygų nustatymo,  paskelbimo  ir atšaukimo tvarkos aprašas. Piliečiui V. Š. surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, jam bus skirta bauda nuo 86 iki 173 eurų ir dar teks atlyginti gamtai padaryta žalą už pagautą karpį.  

Jei  vasarai baigiantis nusprendėte  pailsėti gamtoje, tam, kad geros nuotaikos nesugadintų pokalbiai su aplinkos apsaugos pareigūnais, prašome  laikytis teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje