Skip to content

Kontrabandą plukdo jau ir narai

MI informacija

VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnams įtarimų sukėlė netoli Kamajos upės įsitaisęs ir jos vagą atidžiai stebintis asmuo. Nuo čia iki valstybės sienos su Baltarusija – 250 m. Netrukus pasieniečiai užfiksavo upe plaukiančius du asmenis, vilkinčius nardymo kostiumais. Jie plukdė tris juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius. Sulaikymo metu abu plaukikai paliko krovinį ir žaibiškai nėrė į Kamajos vandenis. Jų sulaikyti nepavyko.

Krante buvęs vyras spruko valstybės sienos link, tačiau buvo sučiuptas iki jos likus maždaug 100 m. Bėglį pasieniečiai aptiko pasislėpusį po sodo obelimi. Paaiškėjo, kad jis yra 24-erių Švenčionių r. gyventojas. Ties Kamajos upėje esančiu tilteliu rastas ir plaukikų paliktas krovinys. Ryšuliuose iš viso buvo 4500 pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Sulaikytąjį VSAT pareigūnai po apklausos uždarė į areštinę. Vėliau švenčioniškis iš jos buvo paleistas. Jam skirta kompleksinė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų poėmis.

Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos pradėję Ignalinos rinktinės tyrėjai. Šiame VSAT padalinyje laikinai saugomas ir kontrabandinių cigarečių krovinys.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje