Skip to content

Plėšimu įtariamiems visaginiečiams paskirtas suėmimas

MI informacija

Visagino miesto apylinkės teismas 2016-08-21 ir 2016-08-22 patenkino prokuroro prašymą ir dviem visaginiečiams, įtariamiems rugpjūčio 19-osios vakarą užpuolus ir apiplėšus iš festivalio „Visagino Country“ grįžtantį vyrą, paskyrė prokuroro prašomą kardomąją priemonę – suėmimą.

Rugpjūčio 19-osios vakare, netoli Visagino mieste esančio restorano „Rendez Vous“, įsikūrusio pastate Parko g. 7, iš festivalio grįžtantį A. M. užpuolė vyriškių kompanija. Užpuolikai, turėdami tikslą tyčia pagrobti A. M. priklausantį turtą, sudavė rankomis ir kojomis pastarajam ne mažiau kaip dvidešimt smūgių į įvairias kūno vietas, taip sukeldami jam fizinį skausmą. Taip pat iš nukentėjusiojo kišenės pagrobė 50 eurų vertės mobiliojo ryšio telefoną „Black Berry“ su odiniu dėklu bei 45 eurus grynųjų pinigų, padarydami 105 eurų turtinę žalą. Padėti užpultam vyrui suskubo netoliese ėję liudytojai olimpietis irkluotojas Jevgenijus Šuklinas bei verslininkas Ivanas Chomenko. Užpuolikams bandant išsaugoti pagrobtą iš nukentėjusiojo turtą ir priešinantis sulaikymui nukentėjo į pagalbą atėjęs Ivanas Chomenko, kuriam užpuolikų veiksmais buvo padaryti kūno sužalojimai, tačiau vieną iš užpuolikų pavyko sulaikyti ir perduoti policijai.

Kol kas įtarimai padarius nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 straipsnio 1 dalyje pareikšti dviem asmenims – niekur nedirbantiems visaginiečiams D. P. (gim. 1985 m.) ir V. Z. (gim. 1975 m.). Pasak nukentėjusiojo ir liudininkų, užpuolikų buvo daugiau. Dėl šio įvykio Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuris kontroliuojamas Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūros (Visaginas). Iš ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų nustatyta, kad įtariamieji, kuriems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė, praeityje yra ne kartą teisti už svetimo turto vagystes ir plėšimus, o vienas iš jų vos prieš 3 mėnesius paleistas iš įkalinimo vietos, atlikęs laisvės atėmimo bausmę.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje