Skip to content

Iš įvykių suvestinių

MI informacija

Skenduolis

Rugsėjo 3 d., apie 10 val., Joskučio ežere (prie Ginučių) ugniagesių gelbėtojų narai rado nuskendusio 48-erių uteniškio kūną.

Pasienio kriminalai

VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai darbuojasi ne tik betarpiškai prie valstybės sienos, bet veikia visame regione. Ketvirtadienį vėlai vakare rinktinės Specialiosios užkardos pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos, kontrabandininkus vilniečius sulaikė Molėtų r. Jų automobilyje aptiko į juodą polietileną suvyniotas dėžes, kuriose buvo 3750 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7-erių metų. Kontrabandiniai rūkalai ir automobilis saugomi Ignalinos rinktinėje.

Zarasų r. Ignalinos pasieniečiai sulaikė du automobilius vairavusius čečėnų tautybės Rusijos piliečius. Vienu iš automobilių gabenti 8 nelegalūs migrantai iš Vietnamo. Čečėnai sulaikyti po maždaug 1,5 km trukusių gaudynių, kurių metu VSAT pareigūnai pademonstravo puikius ekstremalaus vairavimo įgūdžius ir sugebėjo ne tik aplenkti abu bėglių automobilius, bet ir juos užblokuoti. Vienas čečėnų tautybės 44-erių Rusijos pilietis neneigė gabenęs grupę asmenų, esą pasiprašiusių pavežti. Jis Šengeno erdvėje buvo legaliai. Kitas 37-erių čečėnas turėjo pasą, bet be Šengeno vizos, suteikiančios teisę legaliai patekti į Lietuvą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Vietnamiečius ir čečėnus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje