Skip to content

Saugiausia Ignalinos rajono mokykla – Vidiškių gimnazija

MI informacija

Ketvirtadienį, Rugsėjo 1-ąją nešini gėlių žiedais moksleiviai rinkosi į ugdymo įstaigas, todėl mokslo šventės šurmulio metu, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ignalinos rajono policijos komisariato (toliau – Utenos apskr. VPK Ignalinos r. PK) atstovai Vidiškių gimnazijos direktorei Jūratei Sveikauskienei įteikė projekto „Saugiausia Ignalinos rajono mokykla“ prizą – pažymėjimą, kuriuo Vidiškių gimnazija 2015–2016 m. kasmetiniame projekte buvo išrinkta saugiausia Ignalinos rajono mokykla bei įteikta pereinamoji taurė ir atminimo lentelė „Saugiausia Ignalinos rajono mokykla“. Vertinimo komisija atrankos metu gražių žodžių negailėjo ir Naujojo Daugėliškio mokyklai – aktyviai siekusiai taurės ir saugiausios mokyklos vardo, todėl artimiausiu metu ją pasieks Utenos apskr. VPK Ignalinos r. PK viršininko padėka.

Ignalinos rajono mokyklų veikla buvo stebima visus 2015–2016 mokslo metus, o projekto dalyvius vertino speciali vertinimo komisija. Svarbiausi vertinimo kriterijai, pagal kuriuos buvo skiriami balai, buvo: mokyklose parengti ir įgyvendinti projektai, siekiant užtikrinti mokinių saugumą; anoniminės mokinių apklausos, kuriose atsispindi jų nuomonė dėl mokyklų saugumo;     aktyvus dalyvavimas, užtikrinant viešąją tvarką mokyklos teritorijoje ir kituose renginiuose; aktyvus dalyvavimas Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ignalinos rajono policijos komisariato organizuojamuose renginiuose, teisinių žinių konkurse „Temidė“ ir glaudus bendradarbiavimas su policija.

Siekiant stiprinti policijos ir mokymosi įstaigų bendradarbiavimą ir kurti saugią aplinką mokykloje, minėtas projektas tęsiasi ir vėl startuoja rugsėjo 1 d. ir vyks iki gegužės 25 d.

Policijos pareigūnai primena, kad „Saugiausios Ignalinos rajono mokyklos“ projekto tikslas – tai nuoseklus, kryptingas, tikslingas ir kruopštus visos mokyklos pedagogų ir mokinių darbo rezultatas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje