Skip to content

Šokome su visa Lietuva

Smagi ir nuotaikinga akcija penktadienį vėl pakvietė visoje šalyje šokti tradicinius šokius. Pernai sėkmingai įsibėgėjęs projektas, šiemet grįžo tarsi pasveikinti rudens ir pasiūlyti smagių emocijų, pagerinti savijautą, pabendrauti, pažinti tautos kultūrą, tradicijas. Juk lietuviai nuo seno mėgo linksmintis vakaronėse, be to, ratelius ar šokius siedavo su kalendorinėmis šventėmis, darbo, vestuvių apeigomis – linkėdavo laimingo gyvenimo, pilnatvės, skalsos.

Renginio sumanytojas – Lietuvos liaudies kultūros centras. Akcijos koordinatorė Audronė Vakarinienė sakė, kad „pastaraisiais metais Lietuvoje pastebimos atgimstančios liaudies šokių tradicijos, tai gana mėgstamas, populiarus ir lengvai prieinamas laisvalaikio leidimo būdas, teikiantis bendravimo ir vienybės džiaugsmą, todėl

užmojai – populiarinti šokius ir stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą – įvykdyti su kaupu“. Antrą kartą surengta akcija šalyje sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo – ji vyko bemaž visose savivaldybėse, taip pat šoko ir užsienio lietuvių bendruomenės Londone ir Hiutenfelde.

Ignalinoje penktadienį į Laisvės a. susirinko visai nemažai miestelėnų. Pasak renginio vedėjo Eimanto, net kelis kartus daugiau, nei pernai. Susirinkusius pasveikino ir vėliau šokių sūkuryje sukosi rajono vicemeras Gintautas Kindurys. Apšilimą padarė žinomas šokių kolektyvas „Gaja“ (vad. E. Skripkauskienė), folkloro ansamblis „Čiulbutė“ (vad. S. Mudinienė) ir liaudiškos muzikos kapela „Ringė“ (vad. F. Skačkauskienė). Jie pašoko trankių šokių, padainavo skambių dainų, kurias lydėjo publikos plojimai. Vėliau „Gajos“ šokėjai į poras šokti kvietė žiūrovus. Šie nesispyriojo, mielai ėjo ir trepsėjo su daug labiau patyrusiais partneriais. Kam geriau, kam prasčiau sekėsi, bet esmė juk buvo dalyvauti, pajusti bendrumą, patirti vienybę. Ir oras šokiams buvo palankus, tad ignaliniečiai gana skambiai ir girdimai įsiliejo į bendrą Lietuvos šokių ritmą.

Autoriaus nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje