Skip to content

Ignalinoje pasveikinti aktyviausi dalyviai

Rugsėjo 27 d. Lietuvos savivaldybėse, mokyklose, Seime ir įkalinimo įstaigose laikytas Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas Konstitucijos egzaminas. Ši prasminga pilietiškumo akcija surengta jau dešimtąjį kartą. Savivaldybėse savo žinias galėjo pasitikrinti suaugusieji piliečiai bei teisinį išsilavinimą turintys ar teisę studijuojantys asmenys. Ignalinos rajono savivaldybės administracijoje šiemet Konstitucijos egzaminą laikė 13 ignaliniečių (1 turintis teisinį išsilavinimą).

Dalyvius pasveikino ir jų pilietiškumu pasidžiaugė rajono mero pavaduotojas Gintautas Kindurys, kuris vėliau ir pats prisijungė prie rašančiųjų. Vicemeras sakė,  kad svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti ir taip parodyti pagarbą pagrindiniam valstybės įstatymui. Kadangi egzaminas jubiliejinis, buvo pasveikintos dvi aktyviausios ir puikiai Konstituciją išmanančios akcijos dalyvės. Tai visus dešimt kartų egzaminą laikiusi Danuta Jatulienė ir tik vienąkart jį praleidusi Vida Stundžiaitė. Vicemeras moterims dovanojo nuotraukų albumus ir dėkojo už pilietiškumo pavyzdį.

Egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 testo klausimų. Pagal taisykles, į antrąjį turą patenka į 25 ir daugiau klausimų teisingai atsakiusieji. Testą geriausiai atliko Rūta Kajėnė (28 taškai) ir Rytis Kajėnas (25 taškai). Neblogai sekėsi ir kitiems dalyviams.

Mokyklose moksleiviai egzaminą laikė specialios Konstitucijos pamokos metu. Jie buvo suskirstyti į 1–4, 5–7, 8–10 ir 11–12 klasių pogrupius, kuriems parengti atskiri užduočių paketai. Mažiausieji 1–4 kl. mokinukai atliko kūrybinę užduotį. Ignalinos rajono mokyklos taip pat prisijungė prie akcijos.  Ignalinos gimnazijoje egzamine dalyvavo 40 mokinių. Į antrąjį etapą pateko  Agnė Smagurauskaitė (4a, 27 taškai),  Gabija Vapsvaitė (2c, klasė 26 taškai),  Abigailė Kuksėnaitė (1 c klasė 25 taškai). Vidiškių gimnazijoje iš 17 dalyvių geriausias žinias parodė Kamilė Trusevičiūtė (4 kl.). Didžiasalio „Ryto“ gimnazijoje buvo 15 dalyvių, o Jurgita Zavackytė surinko 26 taškus. Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijoje iš 40 dalyvių teisingiausiai  užduotis atliko ir į antrąjį etapą pateko Matas Kovalevskis (7 kl., 28 taškai). Naujojo Daugėliškio mokykloje-daugiafunkciame centre  egzaminą laikė 15, o Dūkšto mokykloje – 17 mokinių. Į antrąjį etapą niekas nepateko, tačiau buvo surinkusių 20 ir daugiau taškų.

Įvyko pirmasis egzamino etapas, kuriame šalyje šiemet dalyvavo daugiau nei 32 tūkst. žmonių. Antrasis etapas numatytas  spalio 11 d. Nugalėtojai bus apdovanoti iškilmingoje ceremonijoje Prezidentūroje spalio 26 d.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje