Skip to content

Aukštaitijos regiono neįgaliųjų žaidynėse – gera nuotaika ir daug medalių

Spalio 12 d. Ignalinoje vyko IX Aukštaitijos regiono neįgaliųjų žaidynės. Tai graži sporto, draugystės ir bendravimo šventė. Žaidynes kartu su neįgaliųjų draugijos skyriumi organizavo Ignalinos kultūros ir sporto centras.  Šįkart ignaliniečiai sulaukė svečių iš Visagino, Švenčionių, Zarasų, Rokiškio, Pasvalio. Ignalinai atstovavo dvi komandos – Ignalinos „Šaltinėlio” mokyklos ir Neįgaliųjų draugijos. 

Žaidynės ir jų atidarymas vyko Ignalinos sporto ir pramogų centre. Visus pasveikino Neįgaliųjų draugijos Ignalinos skyriaus pirmininkė Regina Slabadienė ir savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis. Renginyje dalyvavo ir savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriaus vedėja Natalija Truchina. Meras džiaugėsi prasmingu renginiu ir linkėjo gerai praleisti laiką. „Idėja organizuoti šias žaidynes – labai svarbi ir reikalinga. Jūs turite puikią progą pabūti drauge, paįvairinti savo gyvenimą naujais įspūdžiais, pasportuoti ir pabendrauti. Dėkoju už jūsų entuziazmą ir linkiu gerų emocijų bei rezultatų…“ – sakė meras.

Neįgaliųjų draugijų vadovams, subūrusiems sportines komandas, įteiktos žaidynių taurės. Meras H. Šiaudinis kiekvienai komandai dovanojo nuotraukų albumus „Ignalina“ ir saldainių „Kurortinė Ignalina“.  Komandų vadovai sveikino draugus, organizatoriams dėkojo už renginį ir perdavė atvežtas dovanas. Regina Slabadienė džiaugėsi dovanotomis gėlėmis.

Žaidynių dalyviai varžėsi net devyniose rungtyse: mėtė krepšinio baudas, kimštinį kamuolį, lankus, plaukė baseine, sėdo prie šachmatų, šaškių stalų, rankos taiklumą bandė strėlyčių mėtymo varžybose. Buvo ir dvi įdomios naujos rungtys. Tai virvele sujungtų kamuoliukų mėtymas ant kopėtėlių ir pupelių rinkimas.

Apdovanojimų ceremonijoje atskirų rungčių vyrų ir moterų grupėse nugalėtojams buvo įteikti medaliai, jauniausi žaidynių dalyviai iš mokyklos „Šaltinėlio“ komandos gavo padėkas.  Žaidynių dalyvius ir geriausiai pasirodžiusius sveikino mero pavaduotojas Gintautas Kindurys. „Svarbu ne laimėti, o dalyvauti. Jūs tą žinote ypač gerai. Dėkoju jums už norą būti kartu, džiaugtis vienas kito sėkme. Nors gyvenime dėl sveikatos esate šiek tiek apriboti, tačiau sveikiesiems rodote ryžto ir optimizmo pavyzdį“,– sakė vicemeras. 

Iš viso išdalinti net 54 medaliai, kai kurie žaidynių dalyviai jų gavo po du ar net tris. Ignaliniečiai žaidynėse prizines vietas užėmė baudų mėtymo (Danutė Rakickienė, Ignė Černiauskaitė), lankų mėtymo (Aldona Žukienė, Juozas Vingilis), kimštinio kamuolio mėtymo (Danutė Rakickienė), strėlyčių mėtymo (Regina Slabadienė, Liudmila Palenčienė, Petras Dainys, Romualdas Ramelis) rungtyse, taip pat plaukimo varžybose (Liudmila Palenčienė),  žaidime šaškėmis (Antanas Karmonas), kamuoliukų mėtymo (Anfisa Cicėnienė, Aldutė Žukienė, Balys Ustinovičius, Petras Dainys) ir  pupelių rinkimo  (Anfisa Cicėnienė) rungtyse.

Pasibaigus žaidynėms dar neskubėta skirstytis. Renginio šeimininkė Regina Slabadienė visus kvietė pasivaišinti ir smagiai aptarti dienos įspūdžius. Žaidynių dalyviai buvo tikrai gerai nusiteikę, iš jų ir sveikieji galėtų pasimokyti  sportinio aktyvumo bei mokėjimo džiaugtis gyvenimu.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje