Skip to content

Draugiškas turnyras – apšilimas prieš Lietuvos Regionų lygos kovas

Be atšalusio oro, trumpėjančių dienų ir krintančių lapų Ignalinoje yra dar vienas prasidėjusio rudens požymis – tai krepšinio varžybų Ignalinos pramogų ir sporto centro salėje triukšmas. Taip, taip, rungtynės jau prasidėjo. Spalio 15-ąją vyko draugiškas 4 komandų vyrų krepšinio turnyras „Ignalinos kultūros ir sporto centro taurė 2016“. Šiltai įsikūrę tribūnose žiūrovai visą dieną galėjo stebėti komandų iš Ignalinos, Visagino, Švenčionėlių ir Vilniaus žaidimą.

Kovoje dėl trečiosios vietos su vilniečiais susitikę Švenčionėlių žaidėjai persvarą išlaikė viso žaidimo metu ir laimėjo rungtynes 104:67 (20:11; 25:16; 30:14; 29:26). Na, bet ignaliniečius tikriausiai labiau domina mūsų komados rezultatai? Galiu pradžiuginti: Ignalinos komanda, vadovaujama Manto Ilgūno, tapo turnyro nugalėtoja. Stebint pirmąsias ignaliniečių rungtynes su Švenčionėlių komanda iš pradžių atrodė, kad krepšininkai pernelyg azartiškai puolė kovoti aikštelėje – matyt, sezono pradžioje daug neišnaudotų jėgų ir azarto susikaupę. Vėliau, gal trenerio santūrumo ir ramybės paveikti, o gal patys pirmąjį įkarštį išlieję, ėmė demonstruoti subalansuotą žaidimą. Finalinė kova su Visagino komanda vyko sklandžiai, ramiai ir, nesulaukdami didesnio pasipriešinimo, ignaliniečiai ją laimėjo 82:42 (23:3; 26:12; 17:16;16:11). Galima sakyti, tai tapo rimtesne treniruote ruošiantis Lietuvos Regionų lygos kovoms. (Beje, jas Ignalinoje išvysime spalio 28–29 d. Nepamirškite ateiti palaikyti savųjų!)

Nors rungtynių metu rezultatyviausias buvo Tomas Gasparavičius, treneris M. Ilgūnas nenorėjo išskirti kurio nors vieno žaidėjo. Jis džiaugėsi komandos papildymu, atsakingu jos narių požiūriu į rungtynes ir rezultatus bei geru  mikroklimatu. Galiu patvirtinti – besisukiodama aplink žaidėjus visų rungtynių metu negirdėjau nei karštligiškų trenerio šūkčiojimų, nei apmaudžių žaidėjų keiksmų aikštelėje. Net suintrigavo – ar pavyktų  jiems išlaikyti olimpinę ramybę ir tuomet, jei rungtynės vyktų taškas į tašką? ( Štai ir dar viena priežastis ateiti pažiūrėti varžybų spalio pabaigoje.)

Įžanginės mūsų komandos varžybos buvo sėkmingos. Belieka laukti tolesnių kovų.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje