Skip to content

Linkėjimai damai su šuniuku

Tolerancija! Dabar vienas populiariausių terminų, kuriuo prisidengia visi, įžūliai besielgiantys piliečiai. Užkliudyk kokį nors keistuolį, būsi apšauktas tolerancijos ir pakantumo stokojančiu neeuropietišku išsišokėliu.

Anądien užsukau į parduotuvę „Statybų  takas“. Gana dažnai randu priežastį joje apsilankyti. Netikėtai susigūžiu nuo šaižaus moteriškės balso, rėkiančio: „Kas čia tokio. Čia ne maisto parduotuvė…“  Iš tos pačios pusės ateina ir vyras, aiškiai nepatenkinta mina, bet kultūringu ton aiškindamas: „Koks skirtumas. Šuniui čia ne vieta…“  O, pamaniau, jau žinau, apie ką kalbama, juolab, kad kaip tik tuo pat metu eilėje tarp prekių lentynų viesulu praskriejo iki skausmo pažįstama dama su mažu rudu šuniuku. Ji priklauso tai kategorijai piliečių, kuriuos dažniausiai mes esame linkę apeiti didžiuliu lanku ir tikrai ne todėl, kad judėti sveika. Tiesiog sveika ir tausoti nervus. Arba populiariai sakant – reikia būti tolerantiškiems. Yra tokia patarlė: „Duok kvailiui kelią“ (nereikėtų niekam įsižeisti, nes iš patarlės juk žodžių neišmesi – autor. past.). Bet aš visada pridedu: jei duosi kvailiui kelią, pačiam liks tik takelis ir dar nežinia kur vedantis, o gal apskritai – aklikelis…

Kai toji dama su šuniuku ateidavo į redakciją, maniau, kad ji čia tik mūsų negerbia ir tokiu būdu bando parodyti savo netoleranciją mums. Bet pasiaiškinus sužinojau, jog ji tą šuniuką vedasi visur.

Gerb. dama su šuniuku, grupės ignaliniečių vardu prašau būti tolerantiškesnei mūsų visų atžvilgiu ir savo brangų augintinį vedžioti tik šunims skirtose vietose. Gyvūnus mylėti ir jais rūpintis yra kilnu, tačiau dar nereiškia, kad visos viešos Ignalinos vietos turi būti paverstos šunidėmis. Normalu šunį atsivesti į veterinarijos kliniką, bet ne į parduotuvę, vaistinę, redakciją, biblioteką, kultūros centrą ar bažnyčią. Šiaip jau yra ir kitų būdų išreikšti meilę gyvūnams. Nieko naujo nepasakysiu teigdama,  kad meilė aptemdo protą, bet juk ribos kažkokios turi būti. Juk pasaulyje be jūsų ir jūsų šuns yra dar kitų gyvų būtybių, kad ir mes, ignaliniečiai, kuriems ta jūsų ir jūsų gyvūno betarpiška draugystė sukelia neigiamų emocijų ir tam mažam simpatiškam šuniukui sukelia neapykantą. Dirbtinai neprovokuokite netolerancijos ir pastebėsite, kad jus supa tolerantiški ir draugiški ignaliniečiai!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje