Skip to content

Du gaisrai Ignalinoje

MI informacija

Spalio 23 d., 17.25 val. pranešta, kad gaisras kilo Ignalinoje, Aukštaičių g. 32-ajame daugiabučiame name. Iš buto penktajame aukšte rūko dūmai. Atvykę ugniagesiai būtą rado skendintį dūmuose. Kambaryje sudegė lova, aprūko siena. Įvykis tiriamas.

Spalio 24 d., apie 1.19 val., pranešta dar apie vieną gaisrą Ignalinoje. Bažnyčios g. 25 atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Nudegė stogas ir perdanga. Viduje išdegė du kambariai, kitos patalpos aprūko. Įvykis tiriamas.

Sulaikyta dar 11 nelegalų…

Trečiadienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai Švenčionių r., ant šalia sienos su Baltarusija įrengtos kontrolinės pėdsakų juostos, aptiko grupės asmenų avalynės pėdsakus. Jie vedė iš Baltarusijos į Lietuvą. 

Skubiai buvo pradėta paieška, joje dalyvavo VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi. Taip pat į orą pakeltas pasieniečių sraigtasparnis. 

Apie 300 m nuo pažeidimo vietos, miške, netrukus pasieniečiai sulaikė moterį, Vietnamo pilietę. Ji turėjo savo šalies pasą be Šengeno vizos. Gali būti, kad ši užsienietė atsiliko nuo į Lietuvą nelegaliai patekusios savo tėvynainių grupės, kurios paiešką tęsė nemažos VSAT pajėgos. 

Atskridusi sraigtasparnio įgula, kuri naudojosi termovizorine kamera, vietovę iš oro žvalgė apie pusvalandį. Pilotai miško masyve pastebėjo gulinčių asmenų siluetus. Jie į šią vietą nukreipė antžemines pasieniečių, tarp kurių buvo ir kinologas su šunimi, pajėgas. Koordinuojant veiksmus žemėje ir iš oro buvo aptikti krūmynuose besislėpę 10 asmenų. 

Paaiškėjo, kad aštuoni iš jų yra Vietnamo piliečiai, turėję savo šalies pasus be vizų. Kartu buvo ir, įtariama, vietnamiečius lydėję du čečėnų tautybės Rusijos piliečiai, irgi turėję pasus be vizų. 

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Čečėnams taip pat pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Sulaikytus vietnamiečius pasieniečiai uždarė į Tverečiaus užkardos laikino sulaikymo patalpas, čečėnus – į areštinę. 

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 201 Vietnamo pilietį, kuris neteisėtai bandė patekti į Lietuvą. Pagal pilietybes vietnamiečių šiemet, kaip ir pernai bei užpernai, yra daugiausiai tarp visų sulaikytų nelegalių migrantų.

…Ir cigarečių kontrabanda

Šeštadienį pasieniečiai Adutiškio miestelio pakraštyje, žolėje prie vienos sodybos, aptiko 3 ryšulius. Jie buvo apvynioti juoda polietileno plėvele su pritvirtintais diržais pernešimui. Nuo šios vietos iki valstybės sienos su Baltarusija – apie 50 metrų.

VSAT pareigūnai surengė pasalą ir po kelių valandų sulaukė rūkalų atėjusio pasiimti vyro. Sulaikomas jis nesipriešino. Po apklausos Ignalinos rinktinėje paaiškėjo, kad 45-erių Švenčionių r. gyventojas ketino parsigabenti 4500 pakelių kontrabandinių rūkalų „Fest“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.  Už tokio kiekio kontrabandinių cigarečių gabenimą vyrui gresia didelė bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Kaltininkas po apklausos paleistas. Cigaretės saugomos Ignalinos rinktinėje. Apie įvykį informuoti Baltarusijos Smurgainių būrio pasieniečiai.

L. Raginytės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje