Skip to content

Ignalinoje varžėsi kinologai ir jų augintiniai

MI informacija

Spalio 19, 20 d. Ignalinoje vyko Valstybės sienos apsaugos tarnybos organizuotas II tarptautinis sprogstamųjų medžiagų ir ginklų paieškos su tarnybiniais šunimis meistriškumo čempionatas, kuriame dalyvavo Lenkijos, Latvijos sienos apsaugos tarnybų, UAB ,,Gelsauga“, Ignalinos ir Pakrančių rinktinių kinologai su tarnybiniais šunimis.

Pirmąją čempionato dieną po atidarymo ceremonijos Lietuvos žiemos sporto centre buvo organizuojamos teritorijos ir patalpų apieškos varžybos. Antrąją dieną vyko transporto priemonių, bagažo apieška. Jiems teko ieškoti įvairių gamintojų trotilo, plastito, emsito, dinamono, parako, detonuojančių virvučių, ginklų, šaudmenų, granatų bei minų.

Prieš prizininkų apdovanojimą žiūrovai galėjo stebėti parodomąjį kinologų pasirodymą, kuriame keturkojai augintiniai demonstravo gebėjimus paklusti komandoms, aptikti mėginius bei sprogstamąsias medžiagas.Į iškilmingą uždarymo ceremoniją atvykęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado pavaduotojas Antanas Montvydas pasveikino čempionato dalyvius ir akcentavo didelę atsakomybę, kuomet kiekviena šios profesijos atstovų (ir žmonių, ir šunų) klaida gali būti lemtinga. Po vado kalbos nugalėtojus sveikino Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės vado pavaduotojas Štabo viršininkas, atliekantis rinktinės vado funkcijas,  Valentinas Urbonas.

Visi čempionato dalyviai gavo atminimo dovanų, suvenyrų, o nugalėtojams šį renginį primins diplomai, taurės ir medaliai. Asmeninėje įskaitoje 3-čią vietą užėmė Ignalinos rinktinės kinologas Romualdas Petkelis su tarnybiniu šunimi Brezel Brasas Tai Fokstrotas, 2-ą vietą užėmė Ignalinos  rinktinės kinologas Liudvikas Komka su tarnybiniu šunimi Hitas Pilnaties Šešėlis, o absoliučiu čempionato nugalėtoju tapo Lenkijos pasienio tarnybos kinologas PawelDuk su tarnybiniu šunimi Atom.

Pakalbinau Ignalinos rinktinės kinologę Juliją Lavrinovič, kuri kartu su belgų aviganeAira laimėjo pirmąsias vietas teritorijos apieškos ir patalpų apieškos rungtyse. Pasirodo, devintus metus einanti Julijos augintinė jau sukaupusi nemažą darbo patirtį ieškant sprogmenų ir ginklų, yra puiki pėdsekė, kartą net surado dingusį žmogų. Jos abi nuolat treniruojasi ir dalyvauja įvairiuose čempionatuose, kad palaikytų formą ir keltų kvalifikaciją.

Toks ir buvo šio čempionato tikslas –  skatinti tarnybos pareigūnus kinologus tobulinti profesinį pasirengimą, siekti geresnių darbo rezultatų, gilinti žinias ir taikyti jas praktinėje veikloje. Norėtųsi palinkėti jiems sėkmės, dirbant šį daug kantrybės reikalaujantį darbą ir skubant ten, kur labiausia reikalinga profesionali pagalba.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje