Skip to content

Juda sanatorijos reikalai

Ketvirtadienį rajono savivaldybės taryboje balsų dauguma (15 – už, 4 – susilaikė) priimtas sprendimas savivaldybei tapti viešosios įstaigos Ignalinos sveikatinimo centro dalininke ir pasiūlyti dalininko įnašą – 100 Eur. Šis centras – būsimos sanatorijos statytojas.

Balsuojant susilaikę tarybos nariai abejojo, ar tas Sveikatinimo centras statys būtent sanatoriją ir ar vėliau, savivaldybei tapus dalininke, iš jos nebus „melžiami“ pinigai. Visus nuogąstavimus paneigė dalyvavęs minėto centro vadovas Leonas Kačinskas. Jis patikino, kad įstaigos veiklos tikslas ir yra sanatorijos kūrimas. Visi projektiniai darbai jau baigti, nuosavos lėšos (35 proc.) sutvarkytos, šiuo metu laukiama šaukimo ES paramai gauti. Tarybos sprendimas būtent ir reikalingas šiam tikslui. Savivaldybės nereikia kaip finansinio šaltinio, jos dalyvavimas dalininke yra tik moralinė parama ir kontrolė, lėšų panaudojimo saugiklis. Iš ES tikimasi gauti trūkstamus 65 proc. lėšų, viso projekto vertė – 5 milijonai eurų.

Būsima sanatorija bus regioninė sveikatinimo paslaugų teikėja. Pasak L. Kačinsko, pelnų nelaukiama bent pirmuosius penkerius metus, bet kad būtų nuostolių – taip pat sunkiai įsivaizduojama. Ligonių kasos sutinka finansuoti tiek paslaugų, kiek jų teikti sugebės centras. Į klausimą – iš kur ims darbuotojų sanatorijai, kai medikų įstaigoms jau dabar trūksta, direktorius sakė, kad paruoštų gydytojų turi, problema gali būti vidurinysis personalas. Jų ieškos mūsų ir aplinkiniuose rajonuose, galbūt nuomosis iš kitų kompanijų (yra ir tokia galimybė).

Taigi, sanatorijos reikalai, nepaisant skeptikų kalbų, juda į priekį. Per žiemą išsprendus finansavimo reikalus (gavus ES paramą), sanatorijos statyba prasidėtų pavasarį. Įstaigoje numatoma įkurti 75–80 darbo vietų. Ir dar viena viltis. Žinant Seimo rinkimų rezultatus ir tai, kad Bronis Ropė – realus kandidatas į Premjerus, sanatorijos reikaluose ateityje galima tikėtis ir Vyriausybės paramos. Juk sanatorijos projektas buvo būtent jo sumanytas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje