Skip to content

„Valstiečiai“ Lietuvą užmėtė kepurėmis

Tokio vienos partijos laimėjimo Seimo rinkimuose mažai kas tikėjosi – 54 vietos. Tiek jų gavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kuri dar niekada taip aukštai ir svariai nebuvo įkopusi į Lietuvos valdžios olimpą. Dar bent du seimūnai prie jos frakcijos prisijungs, kurie išrinkti kaip save išsikėlę. Antri liko konservatoriai – 31 vieta, socialdemokratai – 17, Liberalų sąjūdis – 14, Tvarka ir teisingumas ir Lenkų rinkimų akcija – po 8, Darbo partija – 2, Lietuvos žaliųjų partija, Politinė partija „Lietuvos sąrašas“ ir Antikorupcinė N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija – iškovojo po 1 vietą. Dar 4 Seimo mandatus pelnė išsikėlę patys. Dabar prasideda valdžios formavimas, valdančiosios koalicijos kūrimas, „valstiečiai“ dėl jos ketina derėtis ir su konservatoriais, ir su socialdemokratais. Rinkimų laimėtojams priklausys ir Premjero, ir Seimo pirmininko postai. Jau viešai diskutuojama, kad A. Butkevičių, ko gero, poste pakeis Bronis Ropė, o Seimo pirmininku taps S. Skvernelis. Ar taip ir bus, pamatysime jau greitai.

Mums labiau rūpėjo rinkimai vietoje. Jie vėlgi praslydo itin sklandžiai. „Valstiečių“ kandidatas G. Kindurys juos prieš A. Zuoko partijos atstovą V. Vaitkevičių laimėjo triuškinamai: 67,75:32,25 proc. Mūsų rajone už jį balsavo nuo 96,79 proc. Šiūlėnuose iki 80 proc. rinkėjų Mažėnuose. O svarbiausia, kad G. Kindurys laimėjo ir 11 apylinkių Švenčionių rajone, tarp jų Pabradėje ir Švenčionėliuose. „Pergale patikėjau, kai sulaukiau būtent šių didelių apylinkių rezultatų“, – rinkimų naktį sakė naujasis Seimo narys.

Negana to, Seimo nariais pagal sąrašą tapo dar du ignaliniečiai – dūkštietė Agnė Širinskienė ir nuo Rubelninkų kilęs, dabar Švenčionių rajone gyvenantis ir šio rajono „valstiečiams“ vadovaujantis Vytautas Rastenis. Prieš jį, pažeidžiant Seimo rinkimų įstatymą, penktadienį buvo organizuota šmeižto kampanija. Laikraštyje „Žeimenos krantai“ išspausdintas konkurento rinkimų štabo parengtas bjaurus straipsnis (nors paskutiniame laikraščio numeryje prieš rinkimus tai daryti draudžiama, nes kritikuojamasis jau negali atsakyti), o 830 egz. tiražą turintys „krantai“ išspausdinti net… 10 000 egz. tiražu ir nemokamai dalinti tiek mūsų, tiek Švenčionių r. Štai kodėl šį laikraštį penktadienį gavo dauguma daugiabučių namų gyventojų, o jį po butus, žmonių tvirtinimu, nešiojo ir pati Agnė Zuokienė. Nepadėjo. V. Rastenis išrinktas, nors sąraše po reitingavimo pirmajame ture buvo tik 44-oje eilutėje. Beje, G. Kindurys taip pat išrinktas ir pagal sąrašą (jame buvo 33). Tad (čia toks juokas) Seime galima įkurti net seimūnų iš Ignalinos frakciją.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje