Skip to content

Šiemet įkliuvo jau šeštas kilpininkas

MI informacija

2016 m. spalį Ignalinos aplinkosaugininkai  gavo iš medžiotojų žvejų klubo „Ūdra“  informacijos apie Linkmenų seniūnijoje, netoli Ginučių esančiame Ąžuolyno miške, pastatytas kilpas. Nuvykus į nurodytą vietą, aptiktos 2 paspęstos kilpos medžiojamiems gyvūnams. Kilpų pastatymo vietą  nuspręsta stebėti, kad būtų nustatytas asmuo, užsiimantis šia draudžiama veikla.

Rengiant pasalą, Ignalinos agentūros darbuotojams talkino Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko darbuotojai. Po tris dienas rengtų pasalų, spalio 15 d., buvo pastebėtas asmuo, kuris nesislapstydamas, beveik vidurdienį, atėjo prie paspęstos kilpos, ją pataisė, kitą patikrino  ir ramiai keliavo į savo namus. Kelyje, talkinant Nacionalinio parko darbuotojui, pilietis A. R. buvo sulaikytas. Jis gerai žinomas Ignalinos aplinkosaugininkams, jau daug metų spendžia kilpas medžiojamiems gyvūnams gaudyti.

Už šią draudžiamą veiklą piliečiui  surašytas Administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 85 str. 4 dalį, paimtos dvi kilpos. Visa medžiaga perduota Ignalinos rajono apylinkės teismui, kuris ir skirs pažeidėjui administracinę baudą.

Ignalinos agentūros darbuotojai prašo piliečius nebūti abejingus pamatytiems pažeidimams aplinkosaugos srityje ir apie juos informuoti bendruoju pagalbos telefonų 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje