Skip to content

Alkoholis plius žiemiški orai – nelaimė kelyje

Ką baisesnio už alkoholį žmonija yra sugalvojusi? Nelabai ką. Tik šio „tauraus“ gėrimo dėka masiškai, bet gana lėtai naikinama žmonija: iš pradžių paralyžiuojamas protas, po to degraduoja smegenys, prarandami socialiniai įgūdžiai ir galiausia tampama bejausme, bedvase ir beprote žmogaus iškamša. Beje, net ir dugną pirštų galiukais siekiantis pijokas dabar man pasakytų: „Nesąmonė. Mes visi žinom saiką.“ O taip, ypač gerai jaučiamas saikas, kai alkoholio kiekis kraujyje didesnis, nei vidutinis!

Trečiadienio popietę, apie 15 val., kelyje Ignalina–Didžiasalis, ties N. Daugėliškiu, važiuodamas iš Ignalinos nesuvaldė automobilio ir, išvažiavęs į priešpriešinę eismo juostą, į griovį nuriedėjo lengvasis automobilis FORD GALAXY. Sužeistų ir žuvusių (ačiū aukštesniosioms jėgoms) nėra. Šiaip, regis, didelio įvykio kaip ir nėra, tačiau aplinkybės verčia labai ir net labai nerimauti.

Dešinėje kelio pusėje Švenčionių PK pareigūnas Jurijus Aleksejevas, gyvenantis N. Daugėliškyje, tuo metu dirbo ūkio darbus savo žemėje, kai išgirdo virstančio automobilio garsus. Dalį reginio pro langą pamačiau ir aš. Akimirksniu į įvykio vietą atskubėjęs pareigūnas rado aukštyn ratais apvirtusį automobilį, vairuotoją ir keleivę. Abu žmonės medicininės pagalbos atsisakė, nes jautėsi pakankamai neblogai. Pareigūnas Jurijus, įtaręs, kad vairuotojas gali būti neblaivus (sklido alkoholio kvapas per kelis metrus), paprašė niekur nesitraukti eismo įvykio dalyvių, kurie labai skubėjo į namus, ir iškvietė Ignalinos PK pareigūnus.

Eismo įvykio dalyvė, keleivė X, pasakoja nusamdžiusi kaimyną, kad šis pavežtų ją iš Navikų (Didžiasalio sen.) į Ignalinos r. ligoninę aplankyti Slaugos skyriuje gulinčio vyro. Kaimynas ir pavėžino… Tik laimingo atsitiktinumo dėka moteris liko gyva.

O štai vairuotojas buvo kur kas linksmesnis. Po įvykio dar juokavo, kad jau žinąs, kas jo laukia, nes jau ne pirmą kartą vairuojantis neblaivus ir ne pirmą kartą neteksiąs teisės vairuoti automobilį. Linksmuolis pasakojo, kad buvo ką tik perlaikęs teises ir vėl prie vairo sėdo neblaivus. Važiuodamas nuo Ignalinos, greičiausia pasirinko nesaugų greitį (ar apskritai įmanomas saugus greitis neblaiviam) ir „lauždamas“ nedidelį posūkėlį į dešinę, kartu einantį ir į nuokalnę, vairuotojas nesuvaldė automobilio. Tvarkingai baigti manevrą sutrukdė šlapias asfaltas, „plikos“ vasarinės padangos ir girtumas.

Atvykus Ignalinos PK pareigūnų ekipažui – Alfredui Dindai ir jo jaunajam kolegai (regis, stropiam naujokui) – reikalai pajudėjo. Apklausęs keleivę, A. Dinda akimirksniu surado geradarių, sutikusių avariją patyrusią moterį nuvežti į namus Navikuose. Tuoj pat patikrino ir vairuotojo blaivumą. Šis, tikinęs, kad tik vakar šiek tiek pasivaišino, po eismo įvykio praėjus maždaug pusei valandos, sugebėjo pripūsti beveik 3 prom. (sunkus girtumo laipsnis). Įdomu, kiek tada buvo vakar – „šiek tiek“ išgėrus?

„Fordukas“ ir jo likučiai iš griovio ištraukti ir nugabenti į saugojimo aikštelę. Ten automobilis lauks teismo, po kurio, greičiausia oficialiai bus konfiskuotas.

Regis, istorija baigėsi labai laimingai. Bet juk galėjo būti ir kitaip. Galėjo tą akimirką kas nors važiuoti nuo Didžiasalio pusės ir… tada jau pasekmės būtų kur kas tragiškesnės.

Kada mes nustosime galvoti, kad esame pasaulio valdovai ir kad mums galima viskas. Kada suprasime, kad gyvename tarp žmonių (ir gyvūnų) ir esame lygiai taip atsakingi ir už juos: einančius, važiuojančius, skęstančius, liūdinčius, kenčiančius, kovojančius ir net besijuokiančius.

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje