Skip to content

Dargana atgrasi ne visiems „žvejams“

MI informacija

Rudeniški orai nelepina. Dargana, lietus, stiprūs vėjai ne kiekvieną traukia pabūti gamtoje. Tačiau, kaip įsitikino Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, tokios gamtinės sąlygos labai patinka neteisėtos žvejybos mėgėjams. Per keletą pastarųjų dienų buvo nustatyti net keturi nelegalios žvejybos atvejai.

Spalio 18 d. Tauragno ežere GGAI pareigūnai sulaikė gerai jiems žinomus Švedriškės kaimo gyventojus V. I. ir R. Ž., kurie buvo pastatę net 40 plūdurėlių, tikėdamiesi sugauti ungurių. Sumanymas nepavyko, kadangi vos grįžusius į krantą juos pasitiko aplinkosaugininkai. Surašė administracinio teisės pažeidimo protokolus, paėmė valtį ir įrankius. Kadangi šio sumanymo pažeidėjai atsisakyti buvo nelinkę, spalio 23 d. vėlų vakarą ungurinę gaudyklę pastatė protakoje tarp Šakarvų ir Žeimenio ežerų. Nepasisekė ir šįkart. Kai tik ryte išsitraukė gaudyklę, juos vėl užklupo GGAI pareigūnai. Ungurių sugavę neturėjo, todėl bus skirtos tik administracinės baudos, teks atsisveikinti ir su gaudykle.

Nelegalios žvejybos atvejis nustatytas ir spalio 20 d. Dysnų ežere, kuriame  neteisėtai dviem statomais tinklais nusprendė pažvejoti pil. S. R. iš gretimo Ligūnų kaimo. Ši žvejyba baigėsi akistata su GGAI pareigūnais, todėl teks sumokėti administracinę baudą, bus konfiskuota valtis ir tinklai.

Spalio 26 d. GGAI pareigūnai vėl dirbo prie Dysnų ežero. Apie vidurdienį pamatė valtį, kurioje buvę du vyrai tikrino tinklus. Pastebėję atplaukiančius aplinkosaugininkus, pažeidėjai, Moliakalnio kaimo gyventojai S. N. ir  V. B., spėjo sugautą žuvį išpilti atgal į ežerą. Pastarieji irgi puikiai žinomi, nes už tokią veiką yra įkliuvę daugiau nei po dešimt kartų. Šį kartą jiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, paimta valtis ir 5 statomi tinklai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje