Skip to content

Naujausias ir efektyviausias nuodas žiurkėms ir kitiems graužikams naikinti – BRODITOP

MI informacija

Kai nakties temperatūra jau nebepakyla aukščiau +10 laipsnių, iš laukų žiurkės, pelės ir pelėnai intensyviai traukia į sodybas. Pats laikas, kol jų neprisidaugino daug, pradėti naikinimą. Tad, nelaukiant graužikų atakos, pats laikas apsirūpinti rodenticidais (nuodais žiurkėms ir kitiems graužikams). BRODITOP – vienas naujausių ir efektyviausių antikooguliacinių rodenticidų, naikinantis visas graužikų rūšis, tarp jų ir atsparias kitokiems nuodams. BRODITOP dabar gaminamas ir parduodamas tikželė paketėliuose. Jam nereikia jokių maisto priedų ir papildų.

Šis nuodas skirtas visų rūšių graužikų naikinimui sandėliuose, patalpose ir saugyklose, maisto ir  pašarų pramonės įmonėse, paukštininkystės ir gyvulininkystės kompleksuose, stambiose pramoninio tipo gyvulininkystės įmonėse, fermose, visuomeninės ir ūkinės paskirties patalpose bei rūsiuose, kanalizacijos, kitų komunikacijų vamzdynuose, laivuose, taip pat teritorijose apie paminėtus objektus, visur kitur, kur graužikai nepageidaujami dėl jų padaromos, sakyčiau, milžiniškos žalos. Graužikai labai noriai ėda BRODITOP, o jų sunaikinimui naudojami minimalūs šio  jauko-nuodo kiekiai. Užtenka šio preparato „suėsti“ nors vieną kartą ir minimalų kiekį ir jie žūva per 3–5 dienas. Daugeliu  atvejų netgi didelis graužikų kiekis sunaikinamas per 2–3 savaites.

BRODITOP naudojamas tiksliai ir griežtai laikantis naudojimo ir saugumo reikalavimų. Prieš išdėliojant šiuos nuodus, atidžiai apžiūrėkite graužikų gyvenamą vietą, kad tiksliai nustatytumėte visas landas ir maitinimosi vietas. Kad gerai įvertintumėte vietas, kur padėti jauką, apžiūrėkite tamsius kampus ir vietas, kur susikaupė šiukšlių. Taip pat gerai apžiūrėkite pastoges, tuščias  ertmes  sienose, po  grindimis, o ypač vandens šaltinius, nes tai labai svarbu žiurkėms.

BRODITOP dėkite tik ten,kur jo nepasieks vaikai, naminiai gyvūnai ir paukščiai. Uždenkite jį, kad jaukas-nuodas neprarastų savųjų savybių. Tam tinka įvairūs popierius, celofano skiautės ir pan. Jį  galima suberti į drenažo vamzdžius,įvairius plastikinius butelius, pridengiant čerpių, šiferio ar lentelių gabalais, atremiant juos į sieną, nes graužikai jaučiasi saugiau ir todėl noriau eina prie tokio jauko.

Naikindami žiurkes, kuo tiksliau nustatykite jų urvus ir judėjimo takus. Iš jaukų sudarykite tam tikrą barjerą tarp žiurkių gyvenamųjų ir maitinimosi vietų. Didelės invazijos židinyje vietos jaukams parenkamos ne didesniu kaip 5 m atstumu viena nuo kitos. Dėkite po 2–3 nedidelius gabalėlius nuodo į kiekvieną jauko dėjimo vietą ir po 1–2 – į kiekvieną žiurkių gyvenamą vietą. Po 3–4 dienų patikrinkite jaukus ir vietoje suėstų padėkite naujų. Dar po 7–8 dienų pakartokite visų  jaukų ir žiurkių urvų apžiūrą, padėdami naujas jauko porcijas, jeigu nuodai bus suėsti. Priklausomai  nuo žiurkių kiekio, BRODITOP dėjimą teks kartoti 3–5 kartus, kol galutinai bus išnuodytos visos  žiurkės.

Pelių naikinimas yra kitoks nei žiurkių, nes pelės paplitusios ribotose pastatų vietose, o be to, joms  nereikia gerti. Peles naikinti yra labai sunku, nes jų maitinimasis yra nepastovus. Svarbiausia yra pelių buvimo vietų nustatymas. Padėkite nuodų 2 m atstumu vietose, kur gali būti pelių ir ypač  ten, kur randama jų išmatų. Gyvenamose patalpose padėkite po nedidelį gabalėlį (kubelį, granulių ar „pagalvėlę“) apsaugotose, vaikams ir gyvūnams neprieinamose vietose: po grindimis, lubų ertmėse, šalia vamzdynų ir įvairių kanalų, už grindjuosčių, baldų, įvairios buitinės paskirties technikos(prietaisų) ir pan. Nuolat apžiūrėkite jauko padėjimo vietas ir kaskart padėkite naujas BRODITOP porcijas, taip  pat, kaip ir naikinant žiurkes.

Naudodami BRODITOP, griežtai laikykitės saugumo reikalavimų. Ypatingai saugokitės, kad nuodas nepatektų į burną. Dirbkite tik su guminėmis pirštinėmis. Po jauko ruošimo ir išdėstymo, gerai nusiplaukite rankas ir užterštą odą. Laikykite BRODITOP atskirai nuo maisto, gėrimų ir  pašarų gyvuliams. Saugokite šį nuodą vaikams, gyvuliams ir kitiems naminiams gyvūnams neprieinamoje  vietoje. Pabaigę graužikų naikinimą, surinkite BRODITOP jauko likučius, juos sudeginkite ar užkaskite(mažiausia 0,7 m. gylyje) tam skirtoje vietoje. Suraskite ir surinkę visus  nugaišusius graužikus, nemeskite jų į šiukšlynus, o taip pat sudeginkite arba užkaskite. Sunaudoję  preparatą, saugiai likviduokite ir pakuotę,ją sudeginkite arba užkaskite.

Atsiminkite, kad ir nedidelis BRODITP kiekis, patekęs į virškinimo organus, sukelia sunkius, gyvybei pavojingus apsinuodijimus. Veiklioji šio nuodo medžiaga flakumofenas yra netiesioginis  kraujo kooguliantas, todėl padidėjęs polinkis kraujuoti gali būti apsinuodijimo požymis. Tad, jeigu turėjote neatsargų kontaktą su BRODITOP ir atsirado polinkis kraujuoti, kuo skubiau  kreipkitės į šeimos gydytoją arbą  greitąją med. pagalbą. Delsimas tolygus  mirčiai.

Nelaukite, kol prisiveis pulkai  graužikų. BRODITOP galite įsigyti visose veterinarijos vaistinėse.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje